szerző:
hvg.hu

Már a kábeltévék is leverik a kormánykedvencet.

Egészen nyomorúságos nézettségeket produkál Andy Vajna tévéje már nemcsak a piacvezető RTL Klubhoz képest, hanem a jóval kisebb közönséget elérő, kábelen terjesztett csatornákhoz viszonyítva is. Az adatokat az Index médiablogja, a Comment:com tette közzé .

A nézettségmérés szerint a TV2 által célba vett 18-59-es korosztályban hétfő este 6,6 százalékos közönségarányt ért el, amit az RTL Klub csaknem háromszorosan múlt felül, 18,6 százalékkal. Még tragikusabb az eredmény a 18-49-es csoportban (ez az RTL és hirdetőinek célközönsége), itt a TV2 egynegyedét volt képes elérni az RTL Klub 20 százalékának.

A médiablog megjegyzi, a TV2 a Tények után omlik össze, saját gyártású vetélkedője csúnyán alulmarad az RTL Konyhafőnök VIP című főzős műsorával szemben. Később pedig már az RTLII, vagy az M+ és a Film+ filmcsatornák is leverik az elvileg mindenhol fogható, sőt a szolgáltatók által kötelezően fizetendő díjjal is kitömött oligarchatévét.

Igaz, Andy Vajna bevételei versenytársától eltérően nem igazán függnek attól, mennyire sikeres, amit csinál, így tulajdonképpen lehet, hogy nem is érdekli a TV2-t nézi-e valaki egyáltalán.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!