szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Távozik Stohl András, és a legismertebb szinkronhang tulajdonosa, Kerekes József is, ha helytállóak a napilap értesülései.

A magasabb gázsiért mond fel a Vígszínház kilenc művésze az évad végén, hárman az RTL Mi kis falunk című sorozata miatt távoznak – adta hírül a Bors.

Bár gyakori, hogy egy-egy szezon végén átigazolnak a színészek, az ritka, hogy ilyen tömegesen hagyjanak el egy színházat. Szakmabeliek szerint a felmondások oka a túl szerény fizetés volt. Egy neve elhallgatását kérő színész azt mondta, a színházi fizetések nem versenyképesek a tévésekkel, a televíziós munka ráadásul érdekes is, ismertséget is hoz a színésznek.

Stohl András sajtóinformációk Sebestyén Balázs helyét veszi át az online rádióvá vált Class FM-en.

A lap úgy tudja, távozik Lengyel Tamás is, aki a Válótársakban és a Mi kis falunkban is főszerepet játszik, valamint az ország talán legismertebb szinkronszínésze, Kerekes József, aki már hat éve játszik a Vígszínházban. Kerekes szintén a Mi kis falunkban kapott karakterszerepet. Bata Éva, aki ugyanebben a sorozatban játszik csábító kocsmárosnőt, szintén elmegy, bár színházi munkájáért több díjat is kapott a közelmúltban.

További öt színész távozásáról tud a lap, de az ő nevük még nem publikus – írják.

A Vígszínház a lap megkeresésére közölte: az évad végéig minden társulati tag szerződése él, a szerződtetési tárgyalások pedig még tartanak. Az új évad bemutatóiról, az új és a régi művészekkel kapcsolatos hírekről a sajtó a május 1-jei tájékoztatón értesülhet.

Az érintett színészek nem akarták kommentálni az értesülést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

Csak Eszenyi Enikő pályázott a Vígszínház igazgatói posztjára

Egy pályázat érkezett a Vígszínház igazgatói posztjára a határidő lejártáig – közölte szerdán az MTI érdeklődésére a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága. A színházat jelenleg vezető Eszenyi Enikő, aki már korábban is jelezte, hogy pályázni fog, szerdán megerősítette: beadta pályázatát.

Egy nap alatt 398 áldozata volt a koronavírusnak Ukrajnában

Egy nap alatt 398 áldozata volt a koronavírusnak Ukrajnában

Mától elérhető az online felület az általános iskolai beiratkozáshoz

Mától elérhető az online felület az általános iskolai beiratkozáshoz

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló