szerző:
hvg.hu

A Bruno Marssal Budapestre érkező Philip Lawrence, aki az Uptown Funk gigasláger társszerzője és két szintén világszerte ismert kollégája felvettek egy dalt 10 óra alatt, és már mentek is tovább.

A törökbálinti SuperSize Recording munkatársainak lassan már a szeme se rebben, amikor felbukkan a stúdióban egy világhírű producer. Két éve Al Di Meola rögzített felvételt, tavaly Macklemore ugrott be a Balaton Sound-os fellépése előtt.

Ha csak az idei évet nézzük, náluk vette fel Szőke Nikolett lemezét a négyszeres Grammy-díjas Helik Hadar, aki többek közt olyan előadókkal dolgozott már együtt, mint Herbie Hancock, Mike Stern, Luciana Souza és Tracy Chapman.

Szintén 2017-ben stúdiózott a SSR-ben a Grammy-díjas Cameron Webb, aki a Paddy and the Rats lemezének készítése miatt utazott Magyarországra, egyébként meg olyan bandáknak stúdiózott, mint a Motörhead, a NOFX, az Ignite és Pennywise.

A jazz- és a rockguru után viszont az elektro/dance vonalról egyszerre három nagyágyú tette be a lábát a törökbálinti intézménybe. Köztük volt Philip Lawrence, aki Bruno Mars jobbkeze, producere és zeneszerzője, az énekessel is érkezett Budapestre.

Lawrence jelenleg az egyik legfelkapottabb producer a világon, társszerzője az Uptown Funk (Mark Ronson feat. Bruno Mars) és a Love Me (Justin Biber) gigaslágereknek. Eleddig 117 televíziós produkcióban, illetve filmben szerepelt dala (pl. Másnaposok, Amerikai pite, Rio2, Alvin és a mókusok).

Ha már itt járt, gondolta beugrik egy stúdióba, és magához repteti két kollégáját, Dave Gibson és Jeeve Ducornet dalszerzőket. Mindketten öntik magukból a slágereket, Gibson dolgozott már Faith Hill-lel és James Arthurral, míg Ducornet Santanának és Tupac Shakurnak volt a producere.

„Bruno Mars arénás koncertje előtt pár nappal érkezett egy telefon Amerikából, hogy stúdiót keresnek egy Magyarországon koncertező amerikai produkciónak” – mondta el Horváth Attila, a SuperSize Recording vezetője, aki hozzátette, nagyon titokzatosak voltak az emailezés alatt, nem derült ki, hogy pontosan ki az előadó.

Elmondásuk szerint elégedetten távoztak. 10 órát dolgoztak a stúdióban, és elképesztő tempóban haladtak. A nap végére készen volt egy sláger, de azt nem árulták el, hogy kié lesz a dal. Horváth biztos benne, hogy hamarosan világszerte hallhatjuk majd a rádiókban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!