szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A felajánlott graffitin egy kislány nézi, amint távolodik tőle egy brit lobogót ábrázoló lufi.

Mégsem ad jutalmat Banksy azoknak, akik Theresa May konzervatív pártja ellen szavaznak a csütörtöki parlamenti választáson Nagy-Britanniában.

A rejtélyes és híres graffitiművész ingyenes, hitelesített másolatot ígért legújabb, politikai színezetű művéből mindazoknak, akik bizonyítani tudják neki – többek közt a szavazócédulájukról készült fotóval –, hogy nem a konzervatívoknak adták voksukat.

A felhívás miatt számos panasz érkezett a rendőrséghez, amely vizsgálatot indított választási bűncselekmény gyanújával.

A rendőrség hangsúlyozta, hogy ajándékot elfogadni vagy akár csak beleegyezni ajándék elfogadásába szavazatért cserébe törvényellenes, a törvénysértők ellen eljárás indulhat.

Banksy, akinek valódi kiléte hétpecsétes titok, a saját választókerületében, Bristolban és környékén élő szavazóknak tette ajánlatát.

A felajánlott graffitin egy kislány nézi, amint távolodik tőle egy brit lobogót ábrázoló lufi, ami talán Nagy-Britannia nehézségeit és megosztottságát szimbolizálja az uniós kilépésről tartott népszavazás után.

A szociálisan érzékeny utcaművész, akiről csak azt tudni, hogy bristoli illetőségű, hétfőn este Instagram-oldalán visszavonta ajánlatát.

"A választási bizottság arról értesített, hogy az ingyenrajz felajánlása érvénytelenítheti a választási eredményt" – indokolta a lépést, amit egyébként "termékvisszahívásnak" nevezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A 2019-ben alapított cégek is kérhetik az újraindítási gyorskölcsönt

A 2019-ben alapított cégek is kérhetik az újraindítási gyorskölcsönt

A mai ötvenesek már mások: de mi változott?

A mai ötvenesek már mások: de mi változott?

A kormánynak tanácsokat adó epidemiológus szerint a tanároknak maszkban kellene tanítaniuk, amíg nem telik el két hét a második oltásuk után

A kormánynak tanácsokat adó epidemiológus szerint a tanároknak maszkban kellene tanítaniuk, amíg nem telik el két hét a második oltásuk után