szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elvileg nem használhatják tovább reggeli műsorukhoz Sebestyén Balázsék a Reggeli Show elnevezést, de nem biztos, hogy ez így is marad.

A Fővárosi Törvényszék helyt adott Michael McNutt Class FM-tulajdonos kérelmének, és eltiltja Sebestyén Balázsékat a Reggeli Show elnevezés, valamint a kapcsolódó logó használatától. Fellebbezni lehet ugyan, de a végzés azonnal végrehajtandó – írja a 24.hu.

A június 27-én született ideiglenes intézkedés szerint a Reggeli Show elnevezést akár szóban, illetve egybe vagy külön, illetve kis vagy nagy betűkkel írva sem használhatják Sebestyén Balázsék, akik most a Rádió 1-en készítenek reggeli műsort.

A bíróság arról is rendelkezett, hogy a Facebookon Sebestyén Balázs hivatalos oldalán, valamint a reggelishow.eu aloldalain, illetőleg Rádió 1 reggeli műsorának Instagram-oldalán se használják a nevet, valamint a sárga színű mosolygós fülhallgatós napocskás ábrát.

Ha Sebestyén Balázsék fellebbeznek, akkor sem használhatják a Reggeli Show nevet a végzés kézhez vétele után. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az akár évekre elhúzódó védjegyhasználati perben egy esetleges győzelmük után mégse térhetnének vissza a név használatához, vagy akár azután, ha az ideiglenes intézkedés elleni fellebbezésüknek végül a bíróság helyt ad – magyarázzák a cikkben.

Az ideiglenes intézkedést azzal a perrel összefüggésben rendelte a Fővárosi Törvényszék, amit Michael McNutt, a Class FM tulajdonosa indított.

Az ő érdekeltségében lévő Sláger Rádió Értékesítési Kft. jogosult ugyanis a 2015. október 16-án lajstromszámon nyilvántartásba vett, sárga fejhallgatós mosolygó napocskás logó, valamint a Morning Show név használatára.

A felperes szerint a Reggeli Show készítői védjegybitorlást követnek el akkor, amikor a Morning Show elnevezés tükörfordítását használják az új műsorukhoz. Azt is sérelmezték, hogy a Reggeli Show logója hasonlít a Morning Show logójára.

A bíróság figyelembe vette, hogy a Morning Show nevű rádióműsor az immár digitális csatornákon fogható Class FM-en nemrég újraindult.

Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani a Class FM analóg frekvenciáinak lekapcsolása előtt nem sokkal viharos körülmények között távozott a Class FM-től, ahol előzőleg Morning Show címmel vezettek műsort. Nem sokkal később Reggeli Show néven indítottak műsort a Rádió 1-en.

A 24.hu kereste az ügyben Sebestyén Balázst, de még nem tudták elérni, mivel a cikk írása idején éppen adásban volt. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!