szerző:
hvg.hu

Lélegzetelállítóan látványos képeket díjaztak július elején a 2017-es Nemzetközi Drón Fotózás Versenyen. Három kategóriában adtak át elismeréseket – mutatjuk a képeket.

Nem titok, hogy a fotósok rendszeresen használnak drónokat nagy területek, városok, emberek fényképezésére. Ahogy az Insider fogalmaz, az idei nemzetközi díjátadó 12 elismert fotójának nézése olyan, mintha repülnénk. A drónok ember számára nehezen elérhető perspektívából készült képek megszületését teszik lehetővé – sőt videókét is.

Egy nemzetközi, drón fotókat egybe gyűjtő online felület és közösség, a Dronestagram a National Geographic-kal karöltve válogattak ki olyan 12, drónnal készített felvételt, mely érdemes az elismerésre. Három kategóriában osztottak díjakat: Emberek, Természet és Város.

Ezek mellett egy negyedik, Kreativitás kategóriában is választottak három, remek képet, viszont ezeket nem rangsorolták. A szervezők ezzel csupán jutalmazni szerették volna „a tehetséges közösségünk kreativitását” – mondták.

A mi kedvencünk a Természet kategória második helyezettje – és nemcsak azért, mert földrajzilag közel van hozzánk. Remekül mutatja azt, ahogy a mérnöki dolgok begyűrűznek a természetes térbe. Ezt és a többi képet megnézheti itt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!