szerző:
MTI

Az énekesnő az oktatási alapítványáról csevegett az elnöki párral.

Emmanuel Macron és felesége szerdán a párizsi Elysée-palotában fogadta Rihannát, aki korábban egy Twitter-üzenetben kérdezte meg, hogy a francia elnök támogatja-e a fejlődő országokat segítő oktatási alapítványát.

Rihanna a francia elnökkel és first ladyvel való találkozásról elmondta, hogy rendkívül szívélyesen fogadták, és "az oktatás kérdéseit globálisan megközelítő" megbeszélés is jól sikerült.

A barbadosi születésű sztár idén elnyerte a Harvard Egyetemtől az év humanitáriusa elismerést. Rihanna az általa létrehozott Clara Lionel jótékonysági alapítványon keresztül támogat oktatási és egészségügyi programokat a világ szegény országaiban. A 29 éves énekesnő ezen kívül két humanitárius alap, a Global Partnership for Education és a Global Citizen nagykövete. Rihanna alapítványa a két szervezettel együttműködve elsősorban a háborús és válságövezetekben finanszíroz oktatási programokat.

Az énekesnő a francia elnökkel való találkozó után csupán annyit árult el, hogy szeptemberben nagy bejelentésre készül, és októberben Afrikában dolgozik majd a támogatásokon. Macron és az elnöki hivatal nem adott ki közleményt a találkozóról.

Rihanna júniusban a Twitteren lépett kapcsolatba a frissen megválasztott francia elnökkel. "Jó napot Emmanuel Macron, Franciaország beszáll az oktatási alapítványba?" – írta 75 millió követővel a háta mögött.

Macron a héten a közismert filantróp Bonót is fogadta az Elysée-palotában, akivel a szegénységről, valamint az afrikai lányok és nők oktatásáról folytatott eszmecserét.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat. 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!