szerző:
Németh Róbert

A világ egyik legjobb dobosának zenekarában ül a dobszerkó mögé.

A nemrég Budapesten járt Foo Fighters készülő Concrete and Gold című nagylemezéről van szó, és hát valóban meglehetősen különleges, amikor a világ egyik legjobb dobosa, aki ugyan frontember a zenekarában, de éppenséggel a zenekara dobosa, Taylor Hawkins sem gyenge közreműködőt hív erre a posztra. Na jó, de ez a valaki Paul McCartney.

Macca egyébként már a Beatles-korszakban is ült a dobfelszerelés mögé. Például ő játszik a Back In The USSR című dalban – akkor Ringo Starr egy nagy vita és sértődés után néhány napra otthagyta a stúdiót és zenekart, és kényszerből McCartney játszotta fel a dal dobsávját. Később saját lemezein – szólóban és a Wings-albumokon – is többször dobolt.

Ahogy azt Dave Grohl az ET Canadának nyilatkozta, McCartney villámlátogatást tett a stúdióban – meghallgatta a dal vázlatát, technikusa felállította dobfelszerelését, majd két kört rögzített a dalból.

Az új Foo Fighters-lemez szeptember 19-én jelenik meg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!