szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gitárművész úgy érzi, eljött a pillanat, amikor fel kell emelje a szavát. Felsőörsi intézménye a megszűnés szélére sodródott.

Snétbergerrel a Heti Válasz készített interjút, melyben a zenész elmondja: "Ezek azok a dolgok, amelyekkel nem szoktam foglalkozni, de most sajnos muszáj felemelnem a szavamat. Arról van szó, hogy bármelyik pillanatban idejöhetnek a végrehajtók, akik mindent, amit itt lát – hangszereket, zongorát, gitárokat, erősítőt, amelyeket egyébként mind a gyerek használnak, mert gyakran sajátjuk nincs is – le fognak foglalni, vagy már le is foglaltak, és később elárvereznek. Számomra ez felfoghatatlan”

Snétberger elmondása szerint "a mostani követelés alapja szerintük a szellemi tulajdon", ám a zenész azt mondja, e követelésnek nincs alapja, ugyanis, így Snétberger, a szakmai programot, melynek segítségével problémás gyerekeket lehet a zene segítségével felemelni, ő dolgozta ki.

"Felháborító, hogy valaki a sajátjának tekinti ezt a szellemi terméket: nevezhetjük lopásnak is” - mondja a roma zenész, „A gazdasági válság idején a roma ügyekre lehetett a legkönnyebben pénzt szerezni, és – ez nekem is csak később állt össze – akik ezen nyerészkedni akartak, azoknak ehhez kellett egy kellően híres roma ember, s megtaláltak engem"  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az örökkévalóságba visz el Chick Corea életműcsúcsa

Az örökkévalóságba visz el Chick Corea életműcsúcsa

Fontos eredményeket értek el az új egészségügyi jogviszony miatt tiltakozó orvosok

Fontos eredményeket értek el az új egészségügyi jogviszony miatt tiltakozó orvosok

Az összeesküvés-elméletek hívői most azt terjesztik a TikTokon, hogy a texasi hó kamu

Az összeesküvés-elméletek hívői most azt terjesztik a TikTokon, hogy a texasi hó kamu