szerző:
hvg.hu

Augusztustól mutatkozik be a mozikban a hét kufli, akik különböző egyéniségek, de egy valami közös bennük.

Scherer Péter színművész szereti a rajzfilmeket, megtanult rappelni, és képes legalább 30 féle hangon megszólalni egy filmben. Ezért bíztak rá minden egyes szerepet az új magyar animációs filmben, és még a főcímdalt is elrappelte – tudósított vasárnap az RTL Híradó.

A kuflik furcsa kis lények, heten vannak és egy domboldalban laknak. Mindegyikük más egyéniség, de a hangjukat egytől-egyig Scherer Pétertől kapták.

M. Tóth Géza rendező szerint olyan mesét akartak, mintha egy apa mesélne otthon a gyermekeinek. Ezért döntöttek úgy, hogy mindegyik hangot rábízzák a színművészre.

A mese egyéb hangjai sem mindennapi körülmények között születtek. Alpár Balázs zeneszerző elmondta: például nejlonzacskókat csörgettek a növények susogásához, de más hasonló tárgyakat is felhasználtak.

A kuflik története augusztus közepétől látható a mozikban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!