szerző:
MTI

Bernard Pomerance, az Elefántember írója 76 éves volt, rákban hunyt el.

Meghalt 76 éves korában Bernard Pomerance amerikai drámaíró, az Elefántember című darab szerzője - tette közzé ügynöke kedden. Az író szombaton hunyt el rákban otthonában, az új-mexikói Galisteóban.

Az Elefántember valós történeten alapul, egy Joseph Merrick nevű torzszülött életéről szól, aki a 19. század végén élt Londonban. A darabot Londonban mutatták be 1977-ben.

A Broadwayn olyan sztárok játszották a címszerepet, mint David Bowie vagy Mark Hamill. Bradley Cooper 2014-es színpadi alakítása négy Tony-jelölést kapott.

A történetből David Lynch 1980-ban fekete-fehér filmet is készített, amelyben a főszereplő bőrébe John Hurt bújt.

Pomerance New Yorkban született, a Chicagói Egyetemen tanult. 1972-ben társalapítója volt a Foco Novo színházi társulatnak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!