szerző:
hvg.hu

A masszív Oscar-kampányok szülőatyjaként számon tartott producer akadémiai szerepéről szombaton döntenek egy válságértekezleten.

"Visszataszító, iszonyatos, az Akadémia és kreatív közösségének magas színvonalával ellentétes" – ezekkel a szavakkal jellemezte az Oscar-díjakról döntő Amerikai Filmakadémia a napok óta dagadó Harvey Weinstein-ügyet.

Az akadémia legmagasabb szerve egy szombati válságértekezleten dönt arról, milyen intézkedéseket hozzanak a producerrel szemben.

Weinstein személyesen egy Oscar-díjjal (Szerelmes Shakespeare, 1999) és még egy jelöléssel (New York bandái, 2003) büszkélkedhet, de cégeivel (Miramax, The Weinstein Company) a Ponyvaregénytől A király beszédén keresztül A némafilmesig számos Oscar-kedvenc létrejöttében működött közre, és a sokmillió dolláros Oscar-reklámkampányok születését is a híresebb Weinstein fivérig vezetik vissza.

Az egész filmvilágot felborító botrány részleteiről ide kattintva tudhat meg többet.

Felfüggesztette a Brit Filmakadémia Harvey Weinsteint

Hollywood legbefolyásosabb producerének a zaklatási ügyeiről mindenki tudott, de senki nem beszélt róla. Harvey Weinsteint évtizedeken át felmentette a félrenézés és az összekacsintás kultúrája. Mi kell ahhoz, hogy a férfiak is kiálljanak egy olyan viszonyrendszer ellen, amelynek a haszonélvezői?

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!