szerző:
hvg.hu

A színésznőnél kétszer is bepróbálkozott Harvey Weinstein.

A Trónok harcában Cersei Lannistert játszó Lena Headey a Twitteren mesélt arról, hogy a nagyhatalmú producer, Harvey Weinstein ohogyan próbált közeledni felé.

Headey beszámolója szerint a velencei filmfesztiválon találkoztak először még 2005-ben, ahol vetítették a színésznő Grimm című filmjét is, amelyet Weinstein cége, a Miramax forgalmazott. Headey kitér arra is, hogy a film rendezője, Terry Gilliam a forgatás során folyamatosan terrorizálta, Harvey Weinstein pedig aztán Velencében arra kérte őt, hogy sétáljanak le együtt a partra, de séta közben megpróbált közeledni a színésznőhöz.

Heady viszont kinevette, mondván ez ugye valami vicc, illetve a kettejük közti korkülönbségre utalva hogy ez olyan lenne, mintha az apjával csókolózna, így végül visszamentek a társasághoz.

"Soha többet nem szerepeltem Miramax-filmben" - teszi hozzá a színésznő, aki viszont ezután évekkel később Los Angelesben újra találkozott a producerrel, de nem is gondolta, hogy az első eset után Weinstein újra bepróbálkozna nála, mondván ezt egyszer már tisztázták.

Weinstein viszont reggelizni hívta a színésznőt, ahol a magánéletéről kérdezősködött, majd felhívta a szobájába, mondván ad neki egy forgatókönyvet. Headey a liftben kezdte érezni, hogy valami nem stimmel, ezért közölte, hogy kizárólag munkaügyben ment oda, más nem érdekli, ne is közeledjen felé a férfi. Weinstein ettől dühös lett: "a kezét a hátamra tette és a szobája felé terelt, egy szó nélkül. Teljesen tehetetlennek éreztem magam".

Végül nem jutottak be a szobába, mert Weinsteinnek valamiért nem működött a belépőkártyája, ezért visszaterelte a színésznőt a hotel halljába, kifizette a taxiját, majd közölte, hogy nem beszélhet erről senkinek. "Beszálltam a kocsiba és sírtam" - írta Headey a Twitteren.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!