Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám

A rendező épp legújabb, A Rainy Day In New York c. filmjét forgatja, a Weinstein-ügy óta felfokozott hangulatban pedig nyilvánosságra került egy, a történtek fényében elég pikáns részlet a filmből.

Woody Allennek lehet megint magyarázkodnia kell, ugyanis legújabb filmje, az A Rainy Day In New York egy 44 éves férfi és egy 15 éves lány közötti szexjelenetet is tartalmaz, ami elég meredek választás a többször szexuális zaklatással is vádolt rendezőtől. A filmben a kiszivárgott infók alapján a Jude Law által játszott főszereplő fekszik le a történet szerint 15 éves lánnyal (akit a valóságban 19 éves Elle Fannig alakít).

Allent 1992-ben akkor 7 éves lányuk, Dylan Farrow molesztálásával vádolta meg exfelesége, Mia Farrow, miután kiderült, hogy a rendezőnek viszonya volt Farrow örökbefogadott gyermekével, az akkor 21 éves Soon-Yi Previnnel, aki később Allen felesége lett.

Vádat soha nem emeltek a rendező ellen, de a pletyka azóta is rajta ragadt Allenen, főleg miután Dylan Farrow már 21 évesen egy újságcikkben erősítette meg a szexuális zaklatást. 2016-ban pedig Allen újságíróként dolgozó fia, Ronan Farrow fejtette ki, miért nem fogja soha senki sem kérdezni apját múltbéli bűneiről. Az a Ronan Farrow, aki aztán hosszas munkával elérte, hogy a Harvey Weinstein ellen szóló vallomások végül 2017-ben megjelenhessenek a fenyegetések ellenére is.

Abban az ügyben, amit maga Woody Allen sem hagyott szó nélkül, hiszen a producerrel több filmben is együtt dolgozott. A rendező a zaklatási botrányról úgy nyilatkozott, hogy az egész ügyben az a nagyon szomorú, hogy mindenki részese annak. "Tragikus az érintett nők számára, és Harvey-nak is, aki így elfuserálta az életét". De még érdekesebb, amit az ügy lehetséges következményeiről mondott: "nem akarhatjuk, hogy boszorkányüldözés legyen, egy salemi légkör alakuljon ki, ahol minden férfinak az irodában, aki csak rápillant egy nőre, azonnal ügyvédet kell fogadnia, hogy megvédje magát"

Woody Allen már befejezett moziját, a Kate Winslettel készített Wonder Wheelt december 7-én mutatják be hazánkban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megkapta az utolsó parancsot a Kepler űrteleszkóp, örök álomba merült

Megkapta az utolsó parancsot a Kepler űrteleszkóp, örök álomba merült

Baka András is a Handó ellen mozgolódó bírók mellé állt

Baka András is a Handó ellen mozgolódó bírók mellé állt

Csúnyán megleckéztette Belgiumot a svájci válogatott

Csúnyán megleckéztette Belgiumot a svájci válogatott

Az ördög a vállunkon: teszten a V8-as Lexus LC500

Az ördög a vállunkon: teszten a V8-as Lexus LC500

Egyetlen előadásra visszatérhet Sas József

Egyetlen előadásra visszatérhet Sas József

2019-től máshogy mérjük a kilogrammot, most a másodperc átalakítása következik

2019-től máshogy mérjük a kilogrammot, most a másodperc átalakítása következik