szerző:
hvg.hu

A Blue Planet II-nél semmit nem néztek többen idén a britek.

A természetfilm-széria, melyről többek közt Hans Zimmer/Radiohead-féle zenéje miatt is írtunk, a bemutató előtt lekörözte többek közt a brit X Factort is.

A sorozat első részét 14,1 millió embert látta. Ezzel a Blue Planet II nem csak az idei év csúcstartója, hanem az elmúlt öt év dobogósa is – ennél többen csak a 2014-es labdarúgó-vb döntőjét és a Great British Bake Off című brit televíziós gasztroműsor tavalyi döntőjét látták.

A hétrészes sorozatot a BBC a nemzetközi piacon is terjeszti – eddig több mint 30 országnak adták el a vetítési jogokat, írja a Guardian.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!