szerző:
Tetszett a cikk?

Brutálisan őszinte, nagyon-nagyon hosszú Facebook-poszttal állt elő a színésznő.

Page egy olyan esetről mesél, ami 18 éves korában történt vele.

"Meg kellene b*sznod, hogy raájöjjön, meleg. Ezt mondta nekem az X-Men: Az ellenállás vége stábfogadásán, mielőtt a forgatás elkezdődött volna. 18 éves voltam. A mellettem álló nőre nézett, aki nálam 10 évvel idősebb volt, és rám mutatott. Akiről beszélek, a film rendezője, Brett Ratner" - írja Page.

Ratnert - aki 2011-ben került már iparági konfliktusba homofób kijelentései miatt - néhány napja már megvádolták zaklatással, itt írtunk az esetről.

A színésznő elmondja, hogy ugyan tudta, hogy meleg, de még nem tisztázódott benne a dolog. És nem is tudta, hogyan beszéljen róla. "A lábamat néztem, nem szóltam egy szót sem, de más sem. Ez az ember, aki kiválogatott erre a filmre, ezzel a rémes húzással kezdte közös munkánk hónapjait. Tekintet nélkül rám, arra, hogy nekem jó legyen, kiteregette az identitásomat, mindezt homofób módon", mondja a színésznő, aki hozzáteszi, később a forgatás során is voltak olyan helyzetek, amikor a rendező degradáló módon beszélt nőkkel.

A megszólított rendező tagadja a vádat.

Page egyik színésztársa, akivel együtt forgatott az X-Men-filmben, Anna Paquin, azonban kiáll mellette: "Ott voltam, amikor ez a mondat elhangzott. Veled vagyok", írja a Twitteren.

Page azt is elmeséli, amikor nyilvánosan feddték meg azért, mert nem akarta felvenni a forgatás során a Team Ratner feliratú pólót, "miközben ő nem kapott semmit a homofób és bántalmazó viselkedéséért". "Egy senki által nem ismert színésznő voltam. 18 éves, nem voltak eszközeim, hogy kezeljem a helyzetet", írja

A 10 éves kora óta filmekben szereplő Page beszél arról is, hogy 16 volt, amikor egy rendező vacsorázni hívta. Simogatni kezdte a lábát az asztal alatt. "Neked kell megtenned ezt a lépést, nem nekem", mondta neki a férfi. "Elég szerencsés voltam, hogy kikerülhettem ebből a helyzetből", írja, "Ez azonban fájdalmas felismerés volt: nem garantált a biztonságom munka közben. Egy felnőtt, akivel együtt dolgozom, megpróbált fizikailag kihasználni. Egy hónappal később aztán szexuálisan zaklattak. Egy rendező arra kért, hogy feküdjek le egy késő húszas éveiben járó férfivel, és meséljek nekik róla. Nem tettem. Ezek történtek velem 16 évesen, tinédzserként a szórakoztatóiparban"

Page hosszú Facebook-poszjában a zaklatások azon áldozatairól beszél, akik droghasználatba vagy öngyilkosságba menekültek. "A zaklatóik? Továbbra is dolgoznak", írja, "Még amikor ezt írom, is védett helyzetben vannak". Ír azokról is, akikről azt mondja, nála jóval kevésbé privilegizált helyzetben vannak. "Ha én ekkora rizikót vállalok azzal, hogy kimondok egy nevet, mik azoknak az opciói, akik nem rendelkeznek azzal, amivel én" 

(via Mashable)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb páratlan leletet, érintetlen ceremoniális kocsit találtak Pompejiben

Újabb páratlan leletet, érintetlen ceremoniális kocsit találtak Pompejiben

Nyolcvanezer forintot kapnak a hétvégén is oltó orvosok

Nyolcvanezer forintot kapnak a hétvégén is oltó orvosok

Hamarosan elkezdhetik oltani az időseket az AstraZeneca-vakcinával a németek

Hamarosan elkezdhetik oltani az időseket az AstraZeneca-vakcinával a németek