szerző:
hvg.hu

A darab szerzője, Szabó Tamás azonban még lát reményt arra, hogy a Vígszínház műsorára tűzze a darabot.

Szabó Tamás tavasszal küldte a Vígszínháznak azt a musicalt, melynek alapját Somló Tamás dalai adnák. Az intézmény zenei vezetője Presser Gábor, Somló egykori zenésztársa az LGT-ből, ám a színház ennek ellenére elutasította a darab bemutatását – tudta meg a Bors.

A lap érdeklődésére a Vígszínház sajtóosztálya azt válaszolta, hogy művészeti jellegű kérdésekre az igazgatóság nem válaszol. Szabó Tamás, aki Somló Tamás családjától is zöld utat kapott a darab megírására, az elutasítás ellenére továbbra is optimista. "Remélem, még sor kerülhet rá, mert nagyon jó a viszonyom a színházzal, 30 éve én is dolgoztam ott" – mondta a lapnak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Kult

Különleges, feledésbe merült videó került elő Somló Tamásról

Az LGT Boogie a zongorán című számához készült az alábbi animációs film, Varsányi Ferenc munkája. A hatvanas-hetvenes évekbeli ikonokat felvonultató film főszereplője az ezerarcú Somló Tamás. A Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet a Somló halála utáni napokban tette fel a YouTube-ra a régen látott képsorokat.