szerző:
hvg.hu

Tavalyi bemutatkozó albumának köszönhetően rendre a legjobb friss hazai produkciók között emlegették a Belaut. A kéttagú, élőben énekesnővel fellépő csapat az elmúlt hónapokban végigturnézta Európát, év végén pedig egy már a nyarat idéző klippel megtámogatott új dallal harangozza be 2018-as második lemezét. A Redefine klipje először itt látható.

A Belau (Kedves Péter és Buzás Krisztián duója) az Island of Promise című dallal  tűnt fel a magyar zenei életben, a Hegyi Dórával közösen felvett dal rövid idő alatt szép nézettséget produkált. Ezt követte a zenekar pályájának újabb fontos állomása, a The Odyssey című nagylemez, amely Fonogram-díjat kapott az év elektronikus zenei albuma kategóriában.

"A Belau zenei közegével a nyugodt, napsütötte tudatállapotot szeretnénk megmutatni, erről szólnak a zenekar körüli tengerhez kötődő metaforák is. A dara amúgy a mi zenén kívüli életünket jellemzi, ez egyfajta menekülés – de nem azt jelenti, hogy csak happy-sunshine dalaink lennének" – jellemezte a lemez megjelenésekor a Belau dalainak hangulatát Kedves Péter.

©

A Belau azóta a Fonogram-díj mellett több sikernek is örülhetett: több portálon is bekerültek az év legjobb dalai és klipjei közé, megnyerték a Klipszemle különdíját, a BBC Radio 1 is leadta egyik dalukat, és ami talán a legfontosabb, 14  országban koncerteztek (mi Bécsben csíptük el őket). Legközelebb Európa legjelentősebb zeneipari eseményén, a hollandiai Eurosonicon képviselik majd hazánkat.

Ilyen még nem volt: négy magyar zenekar is meghívást kapott Európa nagy seregszemléjére

Az európai zeneipar szereplői minden évben januárban gyűlnek össze Groningenben, hogy kis túlzással egy konferencia és fesztivál hátterében letárgyalják a következő egy év turnéit, megjelenéseit, lemezkiadásait.

A zenekar új, 2018 őszén érkező új lemezét beharangozó Redefine című dalában Szécsi Böbe, a zenekar koncetjeinek állandó énekesnője a közreműködő, a hozzátartozó videóklipet pedig Szabó Péter rendezte.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Balkányi Nóra Kult

Utazás mindannyiunk nyugalomzónája felé – Belau-lemezpremier

Tavaly indult Kedves Péter egyszemélyes projektjeként, azóta videós díjjal, átkoncertezett nyárral és zenekari bővüléssel jutott első nagylemezéig. Laza keresztülmerengés Európán néhol felrázós bulizgatással. Az egy.két.há sorozatunk mostani részében a Belau The Odyssey című albumát mutatjuk be.

Megduplázódott a külföldre örökbe adott magyar gyerekek száma

Megduplázódott a külföldre örökbe adott magyar gyerekek száma

Videó: a kanyarodó kamion az oldalára borulva zuhant a személyautók közé

Videó: a kanyarodó kamion az oldalára borulva zuhant a személyautók közé

Hamiltoné a pole pozíció

Hamiltoné a pole pozíció

"Nem hiszek abban, hogy kamaszokat már késő nevelni"

"Nem hiszek abban, hogy kamaszokat már késő nevelni"

Ultraritka ásványt találtak egy 300 millió éves meteoritkráterben

Ultraritka ásványt találtak egy 300 millió éves meteoritkráterben

Íme, a tíz legjobb vidéki gimnázium

Íme, a tíz legjobb vidéki gimnázium