szerző:
MTI

Oslo és Stockholm ünnepelt.

A stockholmi hangversenyteremben a svéd uralkodópártól vehették át 2017 Nobel-díjasai az elismeréssel járó emlékérmet, a diplomát és a 9 millió svéd koronáról szóló csekket.

Emlékeztetőül az idei díjazottak:

- fizika: az amerikai Rainer Weiss, Barry Barish és Kip Thorne

- kémia:  svájci Jaques Dubochet, a német-amerikai Joachim Frank és a brit Richard Henderson

- orvosi és élettani díj: Jeffrey Hall, Michael Rosbash és Michael Young amerikai tudósok

- irodalom: Kazuo Ishiguro brit regényíró

- gazdasági emlékdíj: Richard Thaler amerikai professzor 

Oslóban, mint arról korábban már hírt adtunk, a Nemzetközi Kampány az Atomfegyverek Felszámolásáért (ICAN) nevű "nem kormányzati szervezet "nevében Beatrice Fihn, az ICAN igazgatója vette át a Nobel-békedíjat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!