szerző:
hvg.hu

A zenész azt ígérte, kárpótolni fogja a férfit.

Bilincsben vitték el és előállították azt a férfit, aki segíteni próbált Laár Andrásnak. A zenész autóját karácsony előtt törték fel, és ellopták belőle az erősítőjét. Facebook-oldalán arra kérte követőit, jelezzék, ha olyan hirdetésre bukkannak, amelyben ilyen eszközt ajánlanak megvételre.

Ezt tette egy férfi, aki december 20-án az eredeti áránál jóval olcsóbban, 150 ezer forintért vásárolt egy ugyanolyan típusú erősítőt egy ismeretlen eladótól. Két nappal később tudta meg, hogy Laár is egy ilyen eszközt keres, ezért 24-én felvette a kapcsolatot a zenész menedzserével, majd 27-én magával Laárral is beszélt. Ennek során kiderült, hogy a férfi erősítőjének más a sorozatszáma, ennek ellenére felajánlotta, hogy megmutatja a zenésznek az eszközt, hátha mégis az az övé.  

Másnap délutánra találkozót beszéltek meg, amire Laár – mint később kiderült – egy civil ruhás nyomozóval érkezett. A férfi megmutatta az erősítőt – amelynek sorozatszámai tényleg eltértek –, ennek ellenére további civil ruhás rendőrök jelentek meg a helyszínen, megbilincselték és lopás gyanúja miatt előállították az egyik rendőrkapitányságra. Több órát töltött vizsgálati őrizetben, kihallgatása után azonban "sűrű elnézést kérve" elengedték. Az eszközt azonban lefoglalták; törvényszéki szakértő állapítja majd meg, hogy manipulálták-e a gyári számát.

A férfi Facebook-bejegyzésére január 2-án este ugyancsak a közösségi oldalon reagált Laár András. Mint írta, a rendőrséget azonnal értesítette, miután feltörték az autóját, és mindenben jóhiszeműen járt el.

Nem vádoltam senkit, a mai napig sem vádolok. Nagyon sajnálom, hogy pont a bejelentő úriember lett kitéve a rendőri gyanúsítás kellemetlenségeinek, de erről én nem tehetek."

Laár azt is ígérte, ha lezárul az ügy, kárpótolni fogja a férfit, egyelőre azonban „néhány ködösen bizonytalan részlet miatt” még tart a nyomozás. Az erősítőjét pedig nem kapta vissza.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Készüljön, a héten rossz lesz a levegő ebben a 12 magyar városban

Készüljön, a héten rossz lesz a levegő ebben a 12 magyar városban

Korrupciókutató Központ: egyre több a gyanús közbeszerzés

Korrupciókutató Központ: egyre több a gyanús közbeszerzés

Robert Redford nem találja a helyét Trump Amerikájában

Robert Redford nem találja a helyét Trump Amerikájában

A Kétfarkú Kutya Párton keresi a rendőrség Baskyt

A Kétfarkú Kutya Párton keresi a rendőrség Baskyt

„Azt sem tudom, megműtenek-e egyáltalán” – megszólalt a kirúgott szívsebész egyik volt betege

„Azt sem tudom, megműtenek-e egyáltalán” – megszólalt a kirúgott szívsebész egyik volt betege

Exit poll: elvesztette az abszolút többséget Merkel bajor szövetségese

Exit poll: elvesztette az abszolút többséget Merkel bajor szövetségese