szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Amy Schumer szerint jó, ha mindenki megtanulja, hogy mi az elfogadható viselkedés, és mi nem az.

„A barátom, és nagyon sajnálom a nőt. Azonosulni tudok minden nővel, aki hasonló helyzetbe kerül. Még ha a barátom is, nem mondom azt, hogy de hát milyen jó srác, hanem arra gondolok, hogy vajon mit érezhetett a nő” – mondta Amy Schumer a Katie Couricnek adott interjújában, amelyben elkerülhetetlenül előjött a szexuális zaklatás témája, azon belül is a humorista Aziz Ansari története.

Schumer szerint senki sem akarja, hogy Aziz karrierje vagy élete romba dőljön, bár elismeri, hogy az emberek rögtön erre gondolnak. „Azt kérdezik, hogy tényleg ezt érdemelte? De ez nem erről szól, hanem arról, hogy a nőkben tudatosodjon, hogy ez a fajta viselkedés nem oké, és nemcsak, hogy kiléphetnek, hanem ki is kell lépniük az ilyen helyzetekből” – mondta Schumer.

©

Ansari ügyével új fordulatot vett a #metoo mozgalom, és hatalmas vita övezte a Grace-ként nyilatkozó nő beszámolóját. A szexuális visszaéléstől kezdve a rossz randiig minden elhangzott a történtek értelmezése során.

„Ha van egy orvos, aki kellemetlen helyzetbe hoz, vagy masszázson vagy, esetleg egy randin, ahol olyan helyzetbe kényszerítenek, mint Aziznál, úgy gondolom, hogy bár nem bűnügyi kategóriáról beszélünk, jó, ha mindenki megtanulja, hogy ez nem elfogadható viselkedés. Nem bűncselekmény, de attól még nincs rendben. És sokat árthat egy nőnek” – fejtette ki Schumer.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!