szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Stádium Kiadót vezető szexuális zaklatással megvádolt házaspár újabb áldozatai mondták el a történetüket.

A Follinus Annával készült megrázó interjú után többen beszámoltak a Díványnak arról, hogy mit éltek át, amikor nagyjából 17 évvel ezelőtt irodalomrajongó kamaszként kapcsolatba kerültek a Stádium Kiadót vezető házaspárral, Lőkös Margittal és Kárpáti Kamillal. A költő Follinus Anna tavaly novemberben beszélt arról, hogy a házaspár hosszú éveken szexuálisan zaklatta. Bár az interjúban nem nevezte meg őket, a kiadó vezetői közleményben utasították vissza az állításokat.

Az interjú megjelenése után Hajdrák Tímea fotóművész a Dróton osztotta meg saját történetét, majd Oravecz Péter a Zoom.hu-nak részletezte , hogyan hálózta be a fiatalokat a házaspár.

A Díványnál jelentkező egyik levélíró szerint könnyen elképzelhető, hogy vannak, akik a mai napig nem tudtak felszabadulni a házaspár keltette bűntudat és szégyenérzet alól. A lapnak hárman is megírták a történetüket.

Egyikük negyedikesként táborozott a kiadó vezetőivel, itt volt tanúja annak, ahogy Kárpátiék teljesen elszigetelték az egyik lányt. „Az a lelki terror, amit akkor kapott, az már akkor is nagyon mély nyomot hagyott bennem” – mesélte.

Egy másik levélíró alig 14 évesen ismerkedett meg Kárpáti Kamillal egy versíró pályázat díjkiosztóján. „Miután átadta a díjat, mondta, hogy szeretne velem négyszemközt is beszélgetni a verseimről. Fél évig tartottak ezek a találkozók, amik nagyon sokat jelentettek nekem. Érdeklődve figyelt, amikor beszéltem hozzá, megerősített a gondolataimban és az érzéseimben. Úgy éreztem, soha senki nem vett még ennyire komolyan, ráadásul ő, egy igazi költő, és engem, az alig 14 éves lányt” – írta. Később Kárpáti olyan történeteket osztott meg vele, hogy a női ismerősei hogyan önkielégítenek.

Úgy oldottam fel a feszültségeket magamban, hogy ezeket azért meséli el, hogy többet értsek a világból, és így közelebb kerüljek a költészethez is

– idézte fel a 14 éves kori védekezését. Amikor egyszer kettesben voltak, a talpát az ölébe tette, nyalogatni kezdte a lábujjait, és megkérdezte, hogy élt-e már át szexuális örömöt. „Mikor észrevette az ijedtséget az arcomon, arról kezdett beszélni, hogy a fiatal lányok csak kis százaléka gerontofil (ezt a szót akkor és ott elmagyarázta), ezért nem várja el tőlem, hogy vonzódjak hozzá, csak reméli”. A lány végül hosszas vívódás után elmondta az édesanyjának, aki megkérte, hogy szakítsa meg a kapcsolatot Kárpátival.

Az áldozatok történetei itt folytatódnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rendkívüli mértékben zuhan a koraszülöttek száma a koronavírus-járvány miatt

Rendkívüli mértékben zuhan a koraszülöttek száma a koronavírus-járvány miatt

Fehéroroszországban lekapcsolták az internetet

Fehéroroszországban lekapcsolták az internetet

A minszki rendőrség őrizetbe vette az ellenzéki Belsat TV hat munkatársát

A minszki rendőrség őrizetbe vette az ellenzéki Belsat TV hat munkatársát