szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mindez az adyligeti cserkészparkban – immár harmadszorra.

2018 június 13-17. közt ismét azoké az adyligeti cserkészpark, akik szeretnék kiszakítani magukat a mindennapi üzemmódból, és részesei lenni egy két éve formálódó közösségnek, mondják a Kolorádó szervezői. Ehhez olyan nemzetközi fellépőket hívtak, állítják, akik a saját terepükön a legeredetibb hangoknak számítanak – nemzetközi viszonylatban is érvényes előadók jönnek, ígérik, és a klubzenei palettát is olyanra faragták, "hogy az még a barcelonai Sonar egyik helyszínén is nagyot ütne".

Mellettük izgalmas hazai előadók, összművészeti és civil programok várják a látogatókat ezen a nyári hosszú hétvégén.

Színpadra lép a 21. századi elektronikus R&B fáklyahordozója, az etióp származású Los Angeles-i énekesnő, Kelela, akinek tavalyi nagylemezét, a Warpnál megjelent Take Me Apartot a Pitchforktól kezdve a Dazed-en át a Billboardig mindenki 2017 legjobb albumai között emlegette.

Jön a Nathan Williams vezette San Diegó-i Wavves is, ami, ha zajongó szörfpopról van szó, megkerülhetetlen. A frontember egy ízben maga kérte a Twitteren, hogy gyűlölködők, homofóbok, rasszisták és trumpisták ne látogassák a koncertjeit. Indie-vonalon csatlakozik még a montreali TOPS is.

Először érkezik Magyarországra a ghánai Ebo Taylor, aki az afrikai könnyűzene egyik jellegzetes stílusa, a highlife egyik utolsó mohikánja. Az elmúlt hatvan évét gyakorlatilag egyhuzamban végigzenélő gitáros-zenekarvezető-producer ellenállhatatlanul karizmatikus jelenség, mosolyog, kikiált, betáncol a közönségbe. Hasonló különlegesség lesz a Les Filles de Illighadad fellépése is, amely egyenesen a Szaharából hozza el a tuaregek zenei kultúráját, és a fémes indusztriáltól az okkult hangulatú, szocio-költészettel megtolt zajongásig ívelő Chino Amobi.

A fesztivál mindezek mellett 24 órás technóbulival is készül. Olyan nevekkel, mint a telt házakat döntögető Perc, a Berghain-rezidens ukrán Etapp Kyle, a szerb underground pópa Valdimir Ivkovic, vagy éppen a New York-i Umfang, aki ultraminimalista zenéjével a Discwoman technofeminista DJ-kollektíva vezéralakja és 2017 egyik legnagyobb felfedezettje. De nem csak ő erősíti a női frontot: az örömteli szettjével a LÄRM-ot egyszer már fullra töltő Jayda G is ott lesz, és jön az egzotikusan táncoltató, nagyon friss kanadai RAMZi, Németország egyik legszabadabb szellemű klubestjének, a düsseldorfi Salon Des Amateurs rezidense, Lena Willikens, és a kijevi Cxema partik rezidense, Inga Mauer.

Ami a hazai kínálatot illeti: a Kolorádón fellép a Volkova Sisters és a Middlemist Red, a mindig vidám Ricsárdgír és a Szabó Benedek és a Galaxisok, a nyugati parti underground hiphop magyarországi helytartóiként működő Slow Village, az angyalföldi Sör és Fű, a női technóduó Wave Twins, a szörfös mámorban úszó The Keeymen, és Korándi Dávid Cappuccino projektje, ami Mayberian Sanskülotts-, Zombie Girlfriend- és Felső Tízezer-tagokból áll. Fellép a szatíra-rapper Krúbi, a szegedi AVANT GANG, az elektronikus tánczenei kánontól elkanyarodó Exiles kiadó showcaselni fog, és lesz KERET-nap és MOME Zaj is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dacia árban jöhet a legolcsóbb elektromos Volkswagen

Dacia árban jöhet a legolcsóbb elektromos Volkswagen

A magyarok fele még mindig szegénynek érzi magát

A magyarok fele még mindig szegénynek érzi magát

Megéri többet fizetni a 16 GB-os idei MacBook Próért? Videón a (kissé meglepő) eredmény

Megéri többet fizetni a 16 GB-os idei MacBook Próért? Videón a (kissé meglepő) eredmény