Hamvay Péter
Hamvay Péter
Tetszett a cikk?

Kálomista Gábor Thália Színházába kerülhetnek a jövő évadban részben bezáró Radnóti Színház egyes produkciói.

Miközben egyik legnagyobb projektjére, a vasárnapi III. Richárd bemutató készül a Radnóti Színház, nem tudni, hogy a jövő évadban hol fogják játszani az előadásaikat, köztük az Andrei Şerban által rendezett Shakespeare-darabot. Legalábbis erről értesítette a színház a nézőket. Mint írják, színpaduk egy része a szomszédos, idén nyáron elbontani tervezett Paulay Ede utca 52. szám alatti ingatlanhoz tartozik, és a díszletszállításuk is ezen az épületen keresztül történik.

A színház szerint a bontási és építési munkálatok során a kisebb előadásaikat meg tudják tartani a Nagymező utcai épületben, ám „a nagyobb színpadot igénylő repertoár előadásainknak és az új bemutatóinknak még keressük az ideális helyszínt, helyszíneket a 2018/2019-es évadra” – áll a közleményben.  

A Magyar Közlönyből pedig az tudható, hogy a kormány csaknem 350 millió forinttal támogatja a színház működését. Bár a kormányhatározat szövege nem említi, de ez az összeg nyilván az ideiglenes helyszín bérlésével kapcsolatos kiadásokat hivatott fedezni.

Most lett világossá, milyen nagy hiba volt bezárni a szemben lévő Tivoli Színházat, amit csak tetézett, hogy az Ernst Múzeumot einstandoló Capa Központ kapta meg. Szóba jöhet a közeli Thália Színház, mint ideiglenes helyszín. 

Kálomista Gábor igazgató a HVG-nek elmondta, valóban kezdődtek tárgyalások ez ügyben, s mindent elkövet, hogy segítsen a Radnóti Színháznak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Oltóközponttá alakítja irodái egy részét a Google

Oltóközponttá alakítja irodái egy részét a Google

Ha nem gondolkodik előre, óriási káoszt hagyhat maga után a cég vezetője, ha meghal

Ha nem gondolkodik előre, óriási káoszt hagyhat maga után a cég vezetője, ha meghal

Úgy látszik, túl korán kezdtek el azzal riogatni, hogy a brit vírusmutáns halálosabb

Úgy látszik, túl korán kezdtek el azzal riogatni, hogy a brit vírusmutáns halálosabb