szerző:
hvg.hu

Bejelentették a 2018-as Fishing on Orfű zenei programját. Brit garázsrocktól kezdve a női öntudatra ébredő punk-rockon át a legnépszerűbb magyar zenekarokig soroljuk a fellépőket.

Világsztár érkezik az idei Fishing on Orfűre, az angol The Subways újra Magyarországon koncertezik. A garázsrock triót, ha másról nem, akkor a Rock & Roll Queen című slágerükről biztosan ismeri. A Fishingen szombat este lépnek fel.

A Subways mögött több külföldi csapat is felsorakozik idén Orfűn: a szintén brit Orchards az Everything Everything és a Foals nyomdokait követi, popos gitárzenével érkezik, fellép a női öntudatra szintén nagyban építő punk-rock Petrol Girls, az angol BlackWaters, a francia Birds in Row, a cseh Donnie Darko, a lengyel BelzebonG, illetve a kolozsvári Palma Hills is.

Két év után visszatér az Erik Sumo Band, Tövisházi Ambrus zenekara eredeti felállásban, Harcsa Veronikával és Kiss Erzsivel ad koncertet szerda este a 2-es nagyszínpadon. Az idén 10 éves debütlemezét ünneplő Óriás is fellép, és érdemes megemlíteni a fesztiválon először szereplő költőket és zenészeket tömörítő Rájátszást is.

©

A fesztivál fő fellépői a legnépszerűbb magyar zenekarok lesznek, csak találomra mondunk néhány nevet: jön a 30Y, Hiperkarma, Péterfy Bori & Love Band, Supernem, Szabó Benedek és a Galaxisok, Csaknekedkislány, Blahalouisiana, Middlemist Red, Kiscsillag, Fran Palermo, The Qualitons, Ricsárdgír, Volkova Sisters.

A szervezők szerint egy kisebb erdélyi különítmény is érkezik Orfűre. A sepsiszentgyörgyi sZempöl, a gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Company is fellépnek, Magyarországról pedig a Dresch Vonós Qaurtet, a Kaláka és a Parno Graszt is erősítik a világzenei vonalat.

A Fishing 2018-ban több szempontból is visszatér a gyökerekhez: szinte szponzormentesen, teljesen függetlenül, a kereskedelmi szemléletre még inkább nemet mondva szervezik meg az idei fesztivált. Ahogy Lovasi András, a fesztivál szervezője akkor elmondta: „A Fishing anno alterfesztként indult, és most, miután a hazai popzenei kínálatot ismét mesterségesen szétválasztották a nagy rádiók által nyomatott kommersz popra és minden más ezen kívül eső zenére, mi egyértelműen a ’minden más’ fesztiválja szeretnénk lenni, már csak hagyományaink miatt is.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!