szerző:
hvg.hu

Már csak darabot kell neki találni, amit rendezhet.

Meg nem erősített sajtóhírek eddig arról szóltak, hogy a zaklatási botrányba keveredett Marton László újra rendezni fog, hallani lehetett a Veszprémi Petőfi Színházról és a Rózsavölgyi Szalonról is. Veszprémből nem erősítették meg a hírt, Oberfrank Pál igazgató azt mondta, hogy még korai lenne erről beszélni.

A fuhu.hu-nak azonban most Zimányi Zsófia, a Rózsavölgyi Szalon vezetője azt mondta, tárgyalnak a rendezővel és minden attól függ, hogy találnak-e megfelelő darabot Martonnak. A portál kérdésére, miszerint tart-e attól, hogy milyen visszhangja lesz, ha felkérik Martont, Zimány kifejtette, szerinte igazságtalan volt a hadjárat, amelyet a sajtó Marton ellen indított a vádak után, ezért valószínűleg őket is támadják majd, de a közönség reakciójától nem tart.

A közönséget a művészi teljesítmény érdekli – mondta.

Érdemes felidézni, hogy a botrány kirobbanásakor Sárosdi Lilla színművész Marton Lászlót nevezte meg mint egykori zaklatóját. Később, név nélkül, egy sor másik nő is elmondta a Vígszínház lemondott főrendezőjével, az egyetem oktatójával kapcsolatos, zaklatásról szóló történetét. Marton ezek után közleményt adott ki, amelyben elnézést kért az érintettektől. Sárosdi a maga részéről ezt elfogadta. A Vígszínház később kirúgta Martont.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!