szerző:
hvg.hu

A koncertműsorban Lovasi András 1987-ben indult szerzői-előadói pályájának minden időszakából válogat.

A Lovasi ’18 turné ötlete a tavalyi telt házas Lovasi 50-koncertek után vetődött fel: a koncerten szereplő zenészek is szerettek volna valamilyen folytatást, de a koncert és fesztiválszervezők is jelezték a produkció menedzsmentje felé, hogy szerintük a közönség részéről komoly érdeklődés lenne további fellépések iránt is. Végül öt magyarországi és három határon túli fellépést írtak be a naptárukba a zenészek. Aztán, hogy Budapest se maradjon ki, október 26-án és 27-én a Barba Negra Music Clubban ad két klubkoncertet a zenekar.

"A Lovasi-életmű nélkül értelmezhetetlen a magyar közelmúlt (ahogy mondjuk a 60-as évek az Illés, vagy éppen a 80-asok az Európa Kiadó és Kontroll Csoport nélkül). Az, hogy Magyarország nem volt annyira szar hely az elmúlt negyedszázadban, arról több minden más mellett ezek a számok tehetnek. Azt, hogy miközben továbbra is "egy leszedált ország tapsolgat a szarnak", különféle világnézetű és életszemléletű emberek azért még tudnak közösen sírva-nevetve-meghatódva-megigazulva popdalokat üvölteni, ugyancsak ezek a dalok teszik" – írtuk korábban az orfűi koncert után. De ott voltunk az Aréna-koncerten is, ahol szintén rengeteg lélegzetelállító, megindító pillanatnak lehettünk tanúi.

©

Az idei turné koncertanyaga egy válogatás a legjobb, legismertebb Kispál és a borz, Kiscsillag dalokból, de Lovasi egyetlen szólóalbumának, a "Bandi a hegyről”-nek a dalai is előkerülhetnek, már csak azért is, mert ősszel jön a folytatás. November végén jelenik meg a 2. Lovasi-szólóalbum, amiről – ízelítőként – szintén lesz egy-két dal.

A színpadon ott lesz Lovasi legfontosabb alkotótársa, Kispál András, és persze Dióssy D. Ákos és Leskovics Gábor is, akik szinte végigkísérték az alkotópáros munkáját a kilencvenes évek közepétől, a zenekar többi posztján pedig a Kiscsillag mostani felállásának tagjai lesznek.

Időpontok, helyszínek:

2018. június 29. Torockó (RO) DoubleRise Fesztivál
2018. július 17. Bükfürdő
2018. július 18. Debrecen – Campus Fesztivál
2018. július 21. Gombaszög (SK)
2018. július 27. Mezőtúr – East Fest
2018. augusztus 16. Orom (RS) Malomfesztivál
2018. augusztus 18. Mosonmagyaróvár
2018. augusztus 25. Szeged – SZIN
2018. október 26-27. Budapest – Barba Negra Music Club

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ha a Gyermekvasúttal készül kirándulni a hosszú hétvégén, előbb nézze meg a menetrendet!

Ha a Gyermekvasúttal készül kirándulni a hosszú hétvégén, előbb nézze meg a menetrendet!

Vonat és autó ütközött össze Kecskemét mellett

Vonat és autó ütközött össze Kecskemét mellett

„Megvagyok rivaldafény nélkül” – Interjú Kerekes Vicával

„Megvagyok rivaldafény nélkül” – Interjú Kerekes Vicával

A bajor Seehofer a kevésnek is örül

A bajor Seehofer a kevésnek is örül

Seszták Miklós köréhez kerülhet az utolsó kaszinó

Seszták Miklós köréhez kerülhet az utolsó kaszinó

Az állami támogatás megszüntetésével a legfőbb vonzerejüket vesztenék el a lakástakarékok

Az állami támogatás megszüntetésével a legfőbb vonzerejüket vesztenék el a lakástakarékok