szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendező Budapesten is visszatérhet.

Az eddig meg nem erősített sajtóhíreket, miszerint Marton László ismét rendezhet, a Rózsavölgyi Szalon és a Veszprémi Petőfi Színház a Blikknek megerősítette. Oberfrank Pál, a színház igazgatója a lapnak azt mondta: „Számtalan, mai is nagy sikerrel játszott rendezése után a jövő évadban átadja nagyszerű szakmai tudását a Veszprémi Petőfi Színház társulatának és közönségének. Elkezdtük a közös munkát, a jövő évad előadásának tervezését.”

Veszprém mellett a budapesti közönség is részesülhet a rendező munkásságából. A Rózsavölgyi Szalon PR-munkatársa, Karácsony Ágnes a Blikknek azt mondta, minden attól függ, hogy sikerül-e a rendezőnek és a színháznak olyan darabot találni, amely minden tekintetben megfelelő. Zimányi Zsófia művészeti vezető pedig a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy „igazságtalan volt a hadjárat, amelyet a sajtó Marton ellen indított a vádak után, ezért valószínűleg őket is támadják majd, de a közönség reakciójától nem tart”.

Marton László az után távozott a színházi életből, hogy Sárosdi Lilla zaklatással vádolta meg. Később, név nélkül, egy sor másik nő is elmondta a Vígszínház lemondott főrendezőjével, az egyetem oktatójával kapcsolatos, zaklatásról szóló történetét. Marton ezek után közleményt adott ki, amelyben elnézést kért az érintettektől. Sárosdi a maga részéről ezt elfogadta. A Vígszínház később kirúgta Martont.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!