szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Áder János Sára Sándor rendezőnek adta át a Kossuth Nagydíjat.

Áder János a Kossuth- és Széchenyi-díjak átadása előtt arról beszélt, hogy március 15. örökre szólóan nemzeti önbecsülésünk és a haza legjobb tudásunk szerinti szolgálatának ünnepe. Ezért vált hagyománnyá és ezért köszöntik ezen a napon mindazokat, akik a legjobb tudásukkal szolgálnak - méltatta a kitüntetetteket. Áder János köszönetet mondott, amiért tehetségükkel, szorgalmukkal, hűségükkel, józanságukkal, áldozatukkal, türelmükkel példát mutatnak és ezzel másokat is jobb teljesítményre sarkallnak.

©

Áder János Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke társaságában adta át a díjakat.

Esztergályos Cecília átveszi a Kossuth-díjat
©

Kossuth Nagydíjat kapott Sára Sándor Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas filmrendező, Kossuth-díjat kapott Berkesi Sándor karnagy, Esztergályos Cecília színművész, Faragó Laura énekművész, Farkad Árpád költő, Geszler Mária keramikusművész, Györfi Sándor szobrászművész, Kiss Benedek költő, Lantos István zongoraművész, Lengyel György rendező, Oláh Zoltán balettművész, Péreli Zsuzsa képzőművész, Rieger Tibor szobrászművész, Sümegi Eszter operaénekes, Tordai Teri színművész, Zádori Mária énekművész.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tényleg jön a bevásárlós funkció a YouTube-ra, Amerikában már tesztelik

Tényleg jön a bevásárlós funkció a YouTube-ra, Amerikában már tesztelik

Itt a 680 lóerős legújabb hibrid Toyota

Itt a 680 lóerős legújabb hibrid Toyota

Megaberuházásokkal lendítené fel a török gazdaságot Erdogan

Megaberuházásokkal lendítené fel a török gazdaságot Erdogan