szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

3D-nyomtatóval bárki el is készítheti magának.

Egy budapesti 3D-nyomtató-bolt kirakta a Facebook-oldalára pár, bárki által szabadon kinyomtatható mellszobor modelljét. Ezek római páncélban, illetve zakóban ábrázolták Orbán Viktort, Mészáros Lőrincet és Soros Györgyöt is.

Egy kommentelő ötlete alapján azonban elkészítettek egy egész sakkészletet ebben a stílusban.

Ebben Soros György a sötét király, tisztjei az ENSZ, az EU és hatalmas pénzkötegek, a gyalogok pedig egyszál ágyékkötőben migráló afrikaiak.

A világos oldal királya Orbán Viktor, királynője Habony Árpád, a tisztek pedig Németh Szilárd, Mészáros Lőrinc és Lázár János. Ezen az oldalon a gyalogok kerítésdarabok.

A cég honlapja szerint a "készlet szereplői kitalált alakok, mindennemű egyezésük a valósággal csupán a véletlen műve. A készlet figurái INGYENESEN is letölhetők és kinyomtathatók otthoni felhasználásra, mid-poly verzióban". Ez nagyjából 47 órát vesz igénybe, illeve megvásárolható 75 ezer forintért.

Az aktuálpolitikai sakk-készletet a 444.hu szúrta ki.

 

©
©


A világos király:


A sötét király:


Személyes kedvencünk, a világos bástya:

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kést rántott, amikor szóltak, hogy vegyen fel maszkot

Kést rántott, amikor szóltak, hogy vegyen fel maszkot

Egy agydaganatműtét különös következménye – kiosztották a Capa-nagydíjat

Egy agydaganatműtét különös következménye – kiosztották a Capa-nagydíjat

Itthon is bemutatkozott az Opel Mokka - elektromos változatban is

Itthon is bemutatkozott az Opel Mokka - elektromos változatban is