Több mint 68 millió dollárba kerül, és még a színházat is renoválták a bemutatóra.

Hatalmas szárny dekorálja a New York-i Lyric Színház homlokzatát, a tetőn pedig egy fészek látható, amelyben egy gyermek bújt meg. A Harry Potter és az elátkozott gyermek című produkciót április 22-én mutatják be, és összesen 68,5 millió dollárba került a színpadra állítása. Igaz, ebben az összegben benne van a színház átalakítása is, ami nagyjából 33 milliót emésztett fel.

A Harry Potter-biznisz eddig sem szűkölködött rekordokban és hatalmas számokban. Hogy csak két példát említsünk: J. K. Rowling könyveiből 500 millió példányt adtak el, a film pedig világszerte 7,7 milliárd dollár bevételt hozott.

A színházi produkció is biztos siker lesz, és bízhatnak benne az alkotók, hogy évekig műsoron marad. Az első hetekre máris 2,1 millió dollárért keltek el jegyek, ami abszolút rekordot jelent.

A Broadway-produkciók átlagosan 3-5 millió dollárba kerülnek, még a legpuccosabb musicalek költségvetése is ritkán éri el a 25 millió dollárt.

A színház üzemeltetője állítólag csak arra elköltött 23 milliót, hogy a színházban előzőleg fellépő Cirque du Soleil társulatot kárpótolja azért, amiért nem játszhatnak ott tovább, hanem át kell adniuk a helyüket a Harry Potter-előadásnak.

Az épületet pedig masszívan átalakították, még a bejáratát is áthelyezték a 42. utcából a 43.-ba, a székek számát csökkentették, és kissé operaházas légkört alakítottak ki benne, hatalmas belmagassággal.

A Harry Potter és az elátkozott gyermek című színdarab ősbemutatója Londonban volt, a West Enden 22 hónapig játszották.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kreatív pakolás: egy pianínót szállított valaki az autós kerékpártartóján

Kreatív pakolás: egy pianínót szállított valaki az autós kerékpártartóján

A világ egyik legnagyobb rendezője utál filmet forgatni

A világ egyik legnagyobb rendezője utál filmet forgatni

Ha ezt felteszi a gépére, könnyebben tanulhat meg bármilyen weboldalról bármit

Ha ezt felteszi a gépére, könnyebben tanulhat meg bármilyen weboldalról bármit

Négy városban egészségtelen a levegő

Négy városban egészségtelen a levegő

Kínában terjeszkedne a felcsúti Puskás Akadémia

Kínában terjeszkedne a felcsúti Puskás Akadémia

Stephen Hawking utolsó üzenete: "Nincs Isten"

Stephen Hawking utolsó üzenete: "Nincs Isten"