szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Száz előadás hangzik majd el a képi tanulásról az MTA konferenciáján

Puszta sorminták-e az illusztrációk gyermekeink iskolakönyveiben, avagy a kép éppenséggel önálló jelentéseket hordoz? Gyermekeink vagy tanítóik vannak-e inkább otthon a képek világában? Lehet-e képekben gondolkodni, hogyan egészítik ki egymást képies és szóbeli gondolkodás? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ a  Magyar Tudományos Akadémián  április 26–28-án megrendezendő  8. Budapesti Képi Tanulás Konferencia. Közel száz előadás hangzik el a vizuális kultúra, a vizuális oktatás, a tudományos vizualizáció, a film, a rajz, a képi nyelv és képi logika tárgyköréből. Az emberi kommunikáció eredendően képies. Az írott és nyomtatott szó évezredei-évszázadai után ma valóságos képi hazatérésnek és képi felszabadulásnak vagyunk tanúi. A konferencia a kultúra képi fordulatáról tudósít, és ezt a fordulatot törekszik elősegíteni. A BME Műszaki Pedagógia Tanszék Képi Tanulás Műhelye és az MTA által közösen rendezett eseményre Japántól Brazíliáig húsznál több országból érkeznek a vendégek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vidnyánszky embere is gyanúba került a POSZT-pénzek lenyúlása ügyében

Vidnyánszky embere is gyanúba került a POSZT-pénzek lenyúlása ügyében

Tóta W.: Aki kurvának áll

Tóta W.: Aki kurvának áll

Kövér László szerint nem szigorít tovább a kormány

Kövér László szerint nem szigorít tovább a kormány