szerző:
hvg.hu

Májusban vendégszerepelt volna az Igenis, miniszterelnök úr a pécsi Zsolnay Színházban, majd a választás után pár nappal kiderült, a meghívás már nem áll. Hivatalos válasz egyelőre nincs.

Valóban elmarad Pécsen az Igenis, miniszterelnök úr című előadás, melynek egyik főszereplője a miniszterelnök kabinetfőnökét játszó Alföldi Róbert – erősítette meg a darabnak otthont adó fővárosi Átrium filmszínház ügyvezetője, Koch Andrea. Hivatalos indoklást még nem kaptak a pécsi Zsolnay Színháztól.

A darabot május 27-én mutatták volna be. Színházi forrásból úgy értesültünk, februárban kezdték szervezni a vendégelőadást, végig e-mailen egyeztettek, a pécsiek viszont a lemondást postai úton továbbították nekik. Onnan tudták meg, hogy az előadás elmarad, hogy a jegyértékesítés leállt pénteken, illetve a Facebookon látták, hogy az előadás elmarad. 

©

A színházat váratlanul érte ez a fordulat, abszurdnak értékelik a helyzetet. Folyamatosan nézték a jegyeladást, a jegyek több mint kétharmada már elfogyott. Ez az adat jelenleg nem elérhető a Jegymester oldalán. 

©

A Kodály Központ oldalán március 27-én jelent meg a hír a jegyárusítás megkezdéséről. A színházban több tipp is van azzal kapcsolatban, miért marad el a darab: az egyik Alföldi Róbert személye, a másik pedig a darab tartalma. Névtelenséget kérő nyilatkozónk azt mondta, a darabot több helyre szívesen meghívták volna, azonban a címe miatt ezt nem merték megtenni. Ez egy "tök ártatlan társadalmi komédia", azonban az olyan szavakra, mint kerítés – amely a darabban nőszerzésként szerepel – illetve helikopter – amin a kiszemelt nőt kellene beszállítani – a közönség élénken reagál.

Ezek azonban az eredeti angol szövegben szerepelnek. A darabot annyiban aktualizálták, hogy néhány politikus mondását idézik, Gyurcsány Ferenctől például azt, hogy "majd megunják, és hazamennek", Kósa Lajostól pedig azt, hogy "csak pozitív dolgokról szeretnék nyilatkozni". Ezt azonban konkrét személyekhez nem kötik, aki érti, érti, aki nem, nem.

Pécsen az Átrium több darabja vendégszerepelt már, az Őrült nők ketrece kétszer, de voltak ott a Vaknyugattal, és az 1-2-3-mal is, melyek szintén Alföldihez kötődnek. Az Őrült nőket Alföldi rendezte, a másik két darabban pedig szerepel.

Megkerestük a pécsi színházat, hogy miért mondták le az előadást, válaszukkal a cikket frissítjük.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nyakig ülnek az adósságban, mégis a Dolce Vita kell az olasz populistáknak

Nyakig ülnek az adósságban, mégis a Dolce Vita kell az olasz populistáknak

Egyre rosszabb a levegő minősége, két városban már egészségtelen

Egyre rosszabb a levegő minősége, két városban már egészségtelen

Új helyszínt találtak az A38-ról kitiltott, szabadkőművesekről szóló előadásnak

Új helyszínt találtak az A38-ról kitiltott, szabadkőművesekről szóló előadásnak

Szavaznak a bajorok, döntő lehet Merkelnek

Szavaznak a bajorok, döntő lehet Merkelnek

A TV2 napi agymosása: Orbán már szimbólum és felrázza a kishitű, irigy magyarokat

A TV2 napi agymosása: Orbán már szimbólum és felrázza a kishitű, irigy magyarokat

Titkolja a HM, hogy ki használja Orbánon kívül a "nem kormánygépet"

Titkolja a HM, hogy ki használja Orbánon kívül a "nem kormánygépet"