szerző:
hvg.hu

A fantasy játékok egyik legjobbjának számító Witcherből készít élőszereplős sorozatot a Netflix. A tervek szerint 2020-ban érkező produkció Kelet-Európában forog majd, hogy a lehető legautentikusabb környezetben mutassák be a szörnyvadász Geralt kalandjait.

Jó ideje ismert már, hogy a Witcher-játékok világára épülő sorozat készül a Netflix megbízásából, de a részletekkel kapcsolatban mindeddig vajmi keveset lehetett tudni.

A forgatókönyv írója és a készülő sorozat produkciós vezetője, Lauren S. Hissrich most elárult néhány dolgot, köztük azt, hogy a produkció nyolc részben meséli majd el a főhős utazgatásait, illetve a szörnyvadász kalandjait.

A középkori fantasy világban játszódó The Witcherben a játékos Ríviai Geraltot irányíthatja, aki egyike a még életben maradt, természetfeletti képességekkel is megáldott witchereknek, aki a világban tanyázó szörnyek elpusztításával igyekszik pénzhez jutni, amolyan fejvadász módján.

Az Andrzej Sapkowski Vaják című regénysorozatán alapuló videojátékot minden idők egyik legjobbjaként tartják számon, minden rész, ami csak az évek során megjelent, egyértelmű anyagi és kritikai siker volt. Az utolsó, The Witcher 3: Wild Hunt címmel 2015-ben debütált epizód 93 százalékon áll a videojátékokkal kapcsolatos értékelések egyik legfontosabb oldalán, a Metacriticen.

Lauren S. Hissrich közlése szerint a nyolcrésznyi terjedelem több mint ideális: az epizódok így is kellő mennyiségű sztorit és drámát kaphatnak majd, ezáltal egy végig izgalmas és feszes tempójú produkció van kilátásban – mint amilyen maga a játék is. Hissrich azt is elárulta, hogy a sorozatot Kelet-Európa tájain forgatják majd (a játék egyébként lengyel alkotók munkája), hogy hitelesen tudják visszaadni a program középkori, autentikus világát.

Bár az első részhez tartozó forgatókönyv már elkészült, Hissrich szerint a pilotot még csiszolni kell, illetve szükség esetén néhány ponton elképzelhető, hogy módosítani fognak rajta.

A sorozat debütálásának legkorábbi időpontja 2020, de persze ez sem vehető még készpénznek. A szereplőgárda még nem ismert.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nagyjából 500 millió forintnyi Mercedes-Maybach parkol ezen a pesti mezőn - fotó

Nagyjából 500 millió forintnyi Mercedes-Maybach parkol ezen a pesti mezőn - fotó

20-25 fok lesz ma is

20-25 fok lesz ma is

Nyakig ülnek az adósságban, mégis a Dolce Vita kell az olasz populistáknak

Nyakig ülnek az adósságban, mégis a Dolce Vita kell az olasz populistáknak

Rászorulóknak adta fizetését a szlovák államfő

Rászorulóknak adta fizetését a szlovák államfő

Mikor szegjük meg a szabályokat? És mi köze ennek a főnökeinkhez?

Mikor szegjük meg a szabályokat? És mi köze ennek a főnökeinkhez?

Idegengyűlölő, rasszista és antiszemita magyar miniszternek nevezték Trócsányit, perel

Idegengyűlölő, rasszista és antiszemita magyar miniszternek nevezték Trócsányit, perel