szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Népszava úgy tudja, egy kormánypárti politikus utasította erre a Zsolnay Kulturális Központ ügyvezetőjét.

A lap szerint Vincze Balázs csak elvitte az Igenis, miniszterelnök úr! című előadás lemondása miatt kialakult balhét.

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. irányítása alatt álló pécsi Zsolnay Színház történetében – amely indulása, 2012 óta 84 műhely produkcióját mutatta be – ilyesmi még nem fordult elő.

A teátrum megálmodója és előadásainak szervezője, Kiss Mónika a darab lemondása után a Facebookon jelentette be, hogy a színház működése véget ért. Kiss, aki korábban a hvg.hu-nak is nyilatkozott az ügyben, a Népszavának elmondta: neki nem volt szerepe a döntésben, nem is volt Magyarországon, amikor az megszületett.

Arról, hogy mi lehetett Alföldiék kitiltásának oka, nem akart nyilatkozni, azt ugyanakkor elmondta, hogy a Zsolnay Színház előadásai jól reprezentálták a magyar nyelvű színjátszás egészét, csakis a művészi érték játszott abban szerepet, ki kap ide meghívás, politikai és ideológiai szempontok semmiképp.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!