szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Normafán található a fiatalon elhunyt énekesnő kedvenc padja, amin most már a neve is szerepel.

Emlékpadot avattak a Normafánál a fiatalon elhunyt énekesnő, Fábián Juli tiszteletére – számolt be róla az RTL Híradó, hozzátéve, hogy az avatóünnepségen a művész rokonai, barátai, és zenésztársai is jelen voltak, együtt emlékeztek rá.

Zenésztársai szerint a most felavatott pad egy tökéletes emlékhely, amely egyébként az énekesnő nevét is viseli. A választás pedig nem véletlen, Fábián Juli ugyanis gyakran sétált arra, hogy inspirálódjon, az erdőben való időtöltés alkalmával pedig több alkalommal üldögélt ott.

A műsorban elhangzott, a fiatal énekesnő élete a jazz volt, aztán találkozott az elektronikus zenével, és így alakult meg zenekara, a Fábián Juli and Zoohacker, amivel a csúcsra értek. Az énekesnőnél ezután daganatos betegséget diagnosztizáltak. Egy ideig úgy tűnt, legyőzte a kórt, de aztán újra kezelésekre szorult. Tavaly decemberben, 37 évesen hunyt el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!