szerző:
hvg.hu

Murray múltja sem tűnik makulátlannak.

Egészen szigorú médiaböjtön lehet az, aki ma egy nyugati országban azt állítja, hogy nem tudja, mivel vádolták meg a volt filmmogult, Harvey Weinsteint. Hollywoodban ilyet mondani pedig komolyan merész ötlet.

Bill Murraynek mégis sikerült ezt nyilatkoznia egy The Guardiannek adott interjúban. A bohóckodásairól is ismert Oscar-jelölt színészt arról kérdezték, mit gondol most arról, amit Weinstein még 2014-ben mondott róla. A producer akkor egy interjúban ugyanis a következőket mondta: „Murraystának lenni egy vallás, amiben olyan csúnyán viselkedhetsz az emberekkel, amennyire csak akarsz, és mégis szeretni fognak. Korábban bűnösnek éreztem magam, ha rosszul bántam az emberekkel, aztán találkoztam Bill-lel, és azóta sokkal jobb.”

Az Indiewire szerint ezt Murray szemlátomást zavartalanul csak annyival kommentálta, hogy Weinstein nyilván csak viccelt, majd így folytatta: „Harvey Weinsteinről kérdez? Igazából nem tudom pontosan, hogy mivel vádolták meg, de ismerek pár embert, akit érint az ügy, közülük van egy nagyon kedves személy, és fáj hallani, hogy erről beszél.”

Bill Murrayt egyébként Jennifer Butler, a volt felesége vádolta meg még 2007-ben azzal, hogy a megverte őt, és azt mondta neki, hogy szerencséje, hogy nem ölte meg.

Weinsteint 2017 októbere óta több mint 80 nő vádolta szexuális zaklatással. Feladta magát a rendőrségen, jelenleg óvadék ellenében szabadlábon védekezik, a nemi erőszak ügyében a tárgyalását július 30-ra tűzték ki.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!