szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Interjút adott az argentin Periodismo Para Todosnak a rendező, amiben igencsak merész kijelentést tett.

Újra megszólalt Woody Allen az őt ért zaklatási váddal kapcsolatban: a rendező egy argentin csatornának adott interjút a minap. Amikor szóba került a #metoo-mozgalom, Allen azt mondta, nagyon jónak találja a kezdeményezést, mert így végre megkapják a magukét a hollywoodi ragadozók: szerinte jó, ha kiderül, kik azok, akik ártatlan nőket vagy férfiakat zaklatnak.

A rendező ezután hozzátette: szerinte ő tökéletes reklámarca lehetne a mozgalomnak, hiszen 50 éve dolgozik a szakmában, több száz nővel dolgozott már együtt, akik közül senki – sem híres, sem amatőr – nem jelezte, hogy helytelenül viselkedett volna. "Mindannyiukkal remek kapcsolatom volt" – tette hozzá.

Allen elmondta azt is, hogy rettenetesen zavarja, amiért azokkal a szexuális ragadozókkal említik egy lapon, akiket jelenleg nők tucatjai vádolnak zaklatással. "És itt vagyok én, akit egyetlen ember vádolt meg egy gyermekelhelyezési perben, és amiről bebizonyosodott, hogy hazugság" – idézi a rendezőt a Telegraph.

Allenre nevelt lánya, Dylan Farrow és volt felesége vádja nyomán ragadt rá a gyerekmolesztáló címke: eszerint 1992-ben a connecticuti házukban felügyelet nélkül maradt Allen és a hétéves Dylan a padlásszobában, és állítólag ez alatt az idő alatt molesztálta.

Később egy szakértői vizsgálat megállapította, hogy Dylant nem erőszakolták meg, az ügyészség nem emelt vádat Woody Allen ellen, az ügyben illetékes bíró pedig arra jutott, hogy a bizonyítékok nem meggyőzőek, sem pró, sem kontra.

Nemrég Moses Farrow hosszú blogbejegyzésben védte meg apját.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!