szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Moses Farrow hosszú blogposztban fejtette ki véleményét az apját ért vádakról. Nem ez az első alkalom.

"Féltve őrzöm a magánéletemet, és egyáltalán nem érdekel a nyilvánosság figyelme. De az apámat ért támadások után nem tudok többé csendben maradni, hiszen elítélik őt egy olyan bűncselekményért, amit nem követett el" - indítja a bejegyzést a negyvenéves Moses Farrow, Mia Farrow és Woody Allen örökbe fogadott fia.

Allenre nevelt lánya, Dylan Farrow és volt felesége vádja nyomán ragadt rá a gyerekmolesztáló címke: eszerint 1992-ben a connecticuti házukban felügyelet nélkül maradt Allen és a hétéves Dylan a padlásszobában, és állítólag ez alatt az idő alatt molesztálta.

Később egy szakértői vizsgálat megállapította, hogy Dylant nem erőszakolták meg, az ügyészség nem emelt vádat Woody Allen ellen, az ügyben illetékes bíró pedig arra jutott, hogy a bizonyítékok nem meggyőzőek, sem pró, sem kontra.

Moses most azt írja, anyjuk gyakran erőszakos volt, fizikailag bántalmazta őket, valamint ő kényszerítette rá Dylant, hogy vádolja meg apját.

Dylan az évek alatt számtalanszor volt egyedül apámmal a lakásban mindenféle probléma nélkül. Nem gondolnám, hogy apám éppen 56 évesen - amikor a legnagyobb figyelem irányult rá, - hirtelen úgy döntött, hogy pedofil lesz

- írja a férfi, aki már korábban is megvédte az apját.

Dylan Farrow 2014-ben, nem sokkal az előtt, hogy Woody Allent a Golden Globe-on kitüntették a Cecil B. DeMille életműdíjat, nyílt levelet írt a New York Times egyik blogjába arról, hogy a rendező több mint húsz évvel korábban megerőszakolta őt.

Moses erre a People magazinnak azt nyilatkozta: "Nem tudom, hogy a nővérem valóban azt hiszi-e, hogy molesztálták, vagy csak azért mondja, hogy az anyja kedvében járjon. Ez utóbbi egy nagyon erős motiváció, mert ha nem az anyánk pártján álltunk, az mindig rettenetes volt."

"Az anyám belém verte, hogy utáljam az apámat, amiért szétszakította a családot és molesztálta a nővéremet" – mondta Moses, aki szerint Dylan szerette az apját, és mindig várta a látogatásait. A magazinnak arról is beszélt, hogy a család az említett napon egy légtérben volt, és senki sem vonult félre, így nem is lett volna lehetőség a molesztálásra.

Dylan válaszolt testvére mostani blogposztjára, mint írta, nem szép, hogy kétségbevonja a szavait. Sajnálja azt is, hogy rákeni a dolgot az édesanyjukra, hiszen ő mindig megértő és támogató volt velük. "Moses egy zavart ember. Annyira kár, hogy ezt teszi" - írta a Twitteren.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!