szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az internet népe nem kímélte Chaplin ős-verzióját sem.

Sokan hiszik, hogy az egy-néhány képkockás mémek a közösségi média szülöttei, de nemrégiben előkerült egy 97 éves rajzpár, ami rácáfolt minderre. A rajz sok hasonló társával egyetemben a Judge magazin hasábjain jelent meg az 1920-as években, de stílusában és humorában teljesen passzol a mostaniakhoz:

Ezután talán nem olyan meglepő, hogy nagyon úgy néz ki, a 20-as években már sikert sikerre halmozó Charlie Chaplin találta ki a “hűtlen barát” mémjét. Chaplin A fizetés napja című, 1922-es rövidfilmben játssza el azt a jelenetet, mikor megfordul az utcán egy csinos lány után, aminek a másik nő láthatóan nem örül:

És akkor mutatjuk egymás mellett a régit és az újat:

Az internet népének természetesen több sem kellett, azóta számtalan verzió készült Chaplin eredetijére - akár az övét és a modernet kombinálva. Végül is, ez egyfajta tisztelgés is.

Ez pedig a rövidfilm részlete:

 

 

 

 

 

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Totális buszháború Hódmezővásárhelyen

Totális buszháború Hódmezővásárhelyen

Hitlert vélték felfedezni az Amazon új logójában

Hitlert vélték felfedezni az Amazon új logójában

Lovat kellett kimenteni a tatai Öreg-tó iszapjából

Lovat kellett kimenteni a tatai Öreg-tó iszapjából