szerző:
MTI

A Jégvarázs írójáról van szó.

A Walt Disney vállalat bejelentette, hogy a jövőben kettébontja az animációs részlegeinek éléről szexuális zaklatási vádak miatt hamarosan távozó John Lasseter pozícióját, és két Oscar-díjas alkotóra bízza a stúdiók vezetését.

A Disney animációs részlegének új feje Jennifer Lee lesz, aki 2011-ben csatlakozott a Walt Disney Animation Studios csapatához és társírója volt a Rontó Ralph, valamint írója a Jégvarázs című filmeknek.

A Pixar animációs műhelyét Pete Docter vezeti tovább, ő 1990 óta dolgozik a Pixarnál, és ő rendezte egyebek között a Fel!, valamint az Agymanók című filmeket.

A vállalat korábbi közlése szerint Lasseter az év végén távozik pozíciójából. A stúdiófőnök tavaly novemberben bocsánatot kért és fél év szabadságot vett ki, amikor kiderült, hogy ölelgette munkatársait, amivel kellemetlen helyzetbe hozta őket.

Az egész animációs ágazat jelentős kreatív motorjaként számontartott Lasseter rendezte a Toy Story, az Egy bogár élete és a Verdák című animációs filmeket, és producerként dolgozott a Némo nyomában, a Wall-E, a Fel! és a Jégvarázs című animációkon is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!