szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A színművészt június 28-án búcsúztatják a Farkasréti temetőben, de korábban kijelentette: semmilyen temetést nem akar.

Ahogy megírtuk, a jövő csütörtökön reggel 9 óra 45-től kezdődik Paudits Béla búcsúztatása. A Jászai Mari-díjas színművész életének 69. évében, június 13-án hunyt el. A Madách Színház saját halottjának tekinti.

Bár a színművész hivatalos végakarata egyelőre nem ismert, valójában már évekkel ezelőtt kijelentette, hogy nem szeretné, ha elbúcsúztatnák. Az életéről szóló könyvben ugyanis azt írta: "Nem akarok temetést, sőt semmilyen temetést nem akarok. Aki szeret, őrizzen meg a szívében, de senki ne tolongjon a koporsóm mellett egy könnycseppet morzsolgatva, ha soha nem szánt, amíg életben voltam. Azt akarom, hogy a testemet egy olyan jeltelen tömegsírba dobják, mint azokét, akik névtelenül haltak meg. Aki pedig emlékezni akar, emlékezzen."

(via)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!