szerző:
MTI

Két ügyben már vádat emeltek ellene, akkor is azt mondta, hogy az ellene szóló állítások mind hamisak. Most, egy harmadik esetben is ugyanezt közölte.

Ártatlannak vallotta magát hétfőn egy New York-i bíróság előtt Harvey Weinstein bukott filmmogul, akit egy harmadik nő ellen elkövetett szexuális bűncselekménnyel is megvádolt az ügyészség.

A producer ellen korábban egy 2004-es és egy 2013-as eset miatt emeltek vádat. A harmadik áldozat vallomása alapján frissített vádirat szerint őt Weinstein 2006-ban orális szexre kényszerítette.

Az újabb vádak között egy a korábbiaknál súlyosabb bűncselekmény, a szexuális erőszak minősített – szexuális ragadozóként elkövetett – esete is szerepel, amelyért Weinstein akár életfogytiglani szabadságvesztést is kaphat.

A manhattani kerületi ügyész, Cyrus R. Vance Jr. kijelentette, hogy az ügyészség "Harvey Weinsteint az egyik legsúlyosabb szexuális bűncselekménnyel vádolja, amely a New York-i büntető törvénykönyvben szerepel".

Weinstein fenntartja, hogy az ellene szóló állítások mind hamisak, és arra számít, hogy ez igazolódni is fog a bíróság előtt – mondta hétfőn a producer ügyvédje, Benjamin Brafman, aki szerint védence további vádaskodásokkal számol.

Weinsteint hétfőn megbilincselve vezették a bíró elé, és csak a vádlottak padján vették le róla a bilincset. A bíró azonban elutasította az ügyészség indítványát, hogy Weinsteint házi őrizetbe helyezzék. A filmproducer továbbra is szabadlábon védekezhet a májusban letett egymillió dolláros óvadék ellenében, bár elektronikus nyomkövetőt kell viselnie, és nem hagyhatja el New York és Connecticut állam területét.

A Miramax filmstúdió és a Weinstein-vállalat 66 éves társalapítóját több mint 70 nő vádolta meg nemi erőszakkal, szexuális zaklatással 2017 októbere óta, amikor a The New York Times és a The New Yorker amerikai napilapok feltárták zaklatási ügyeit.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!