szerző:
hvg.hu

Úgy néz ki, mint egy darab kő, pedig nagyon nem az. Kínában találták.

Egy körülbelül 65 millió éves eredeti dinoszaurusz tojást is bemutatnak a szegedi Móra Ferenc Múzeumban nyíló dinókiállítás részeként – írja a Szeged.hu.

A mai Kína területéről származó hadroszaurusztojás érdekessége, hogy méretét tekintve kicsit kisebb, mint egy strucctojás, kinézetre viszont egy érdekes alakú kőre hasonlít.

A kiállításon különböző rekonstrukciókat láthat a közönség. A mozgó, hangot adó dinórobotok mellett méretarányos csontváz-rekonstrukciókkal, szobrokkal készülnek, valamint eredeti fosszíliákat, például fogakat és karmokat is ki fognak állítani – adta hírül a múzeum honlapja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!