szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Tanár című sorozat főszereplője nem akarja, hogy bűnbakot csináljanak belőle.

A Blikknek adott nyilatkozatával tovább görgette a kirúgásának történetét Ubrankovics Júlia. Az ügy onnan indult, hogy az RTL Klub nem hosszabbított szerződést vele, így nélküle folytatódik A Tanár című sorozat. A kirúgását kommentálta már az RTL Klub, valamint a férfi főszereplő Nagy Ervin is, aki az Indexnek próbálta elmagyarázni, miért nem tudott gördülékenyen dolgozni Ubrankoviccsal.

Ubrankovics a Blikknek most azt mondta, méltatlannak tartja a helyzetet, nem érti sem az RTL vezetőinek személyeskedését, sem volt partnere, Nagy Ervin nyilatkozatát. Szerinte ugyanis ő a kezdetektől megállapodásra törekedett:

Méltatlan, hogy ide jutottunk. Személyeskednek és vádaskodnak velem szemben. De nem hagyom, hogy bűnbakot csináljanak belőlem.

Ubrankovics azt állítja, hogy nem folyik per ellene, és ő sem pereli a csatornát, „mindössze egy ügyvédi levélben számszerűsítve lett az engem ért kár, és személyes találkozót kértünk az RTL vezetőségétől, hogy üljenek le velem, és tisztázzuk a helyzetet, beszéljük át és zárjuk le. Erre nem került sor. Az is nagyon fontos, hogy míg velem szemben személyeskedő, a színészi képességeimet kritizáló nyilatkozatok születtek, addig én soha nem rúgtam fel a szakmai diszkréciót. A tényeket vázoltam.”

A színésznő szerint, ha őszinték lettek volna vele, nem jutnak idáig. Jelenleg nem dolgozik Magyarországon, és amerikai munkáit is csúsztatta A Tanár második évada miatt, így komoly bevételektől eshetett el, közel 10 millió forinttól. Hozzátette, hogy szeretne továbblépni és dolgozni: „Nekem ez a legfontosabb, a nézettség és a kritika, ami alapján minősíthető a munkám. Nem az, hogy véleményezzük egymást nyilvánosan a kollégákkal. Épp ezért nyilatkozom az ügyben, muszáj kiállnom magamért. Békét szeretnék és a szakmai jó hírem tiszteletben tartását, mint minden ember.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közel ezer ember halt meg egy nap alatt koronavírusban Olaszországban

Közel ezer ember halt meg egy nap alatt koronavírusban Olaszországban

Nagyot változik a MÁV internetes rendszere, teljesen átalakul az Elvira

Nagyot változik a MÁV internetes rendszere, teljesen átalakul az Elvira

Koronavírus: meghalt 189 beteg és 6212 új fertőzöttet találtak

Koronavírus: meghalt 189 beteg és 6212 új fertőzöttet találtak