szerző:
hvg.hu

A Nemzeti Színház új Az ember tragédiája feldolgozásában ő lett volna Lucifer, de végül fiatal színészek osztják majd meg egymás között a szerepet.

A tervekkel ellentétben nem játssza el a magyar drámairodalom egyik legnagyobb szerepét Cserhalmi György, ugyanis komoly térd- és gerincproblémákkal küzd - írja a Bors.

Néhány héttel ezelőtt még arról szóltak a hírek, hogy a hetvenéves színész a javuló egészségi állapotára való tekintettel játszani fog a Nemzeti Színház 2018/2019-es évadában, Vidnyánszky Attila igazgató pedig a magyar drámatörténet egyik legfontosabb alakjának megformálására kérte fel őt, úgy volt, hogy ő játsza majd el Lucifert az új Az ember tragédiája feldolgozásban.

A Bors azonban most azt írha, to­vábbra sem láthatjuk a színpadon a színészt, és társulati tag sem lesz, már a neve és a képe sem szerepel a társulati tagok között. A lapnak egy, a színházhoz közelálló forrásuk azt mondta, Cserhalmi helyett Lucifert a színház öt fiatal színésze fogja alakítani az októbertől látható darabban.

Rendezőként azonban továbbra is számítanak Cserhalmira, 2019 áprilisában készülnek bemutatni a rendezésében Örkény István Macskajáték című drámáját Udvaros Dorottya és Bánsági Ildikó főszereplésével.

A színész tavaly tavasszal térd- és gerincműtéten esett át, és bár az operáció sikeres volt, tavaly szeptemberben a Bánk bánban II. Endre szerepét is visszaadta, év végén pedig már nem tudta elkezdeni az Úri muri próbáit, de akkor úgy gondolta, idén tavaszra eléggé megerősödik ahhoz, hogy vállalni tudja az előadást.

A lap elérte a színészt, aki viszont nem akart hozzászólni a témához.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Budapesten is elvitték az első hajléktalant

Budapesten is elvitték az első hajléktalant

Egyetlen mellrákszűrő busz készült el az 1,7 milliárdért megrendelt tízből

Egyetlen mellrákszűrő busz készült el az 1,7 milliárdért megrendelt tízből

Végre már megrendelhetjük a régóta ígért repülő autót

Végre már megrendelhetjük a régóta ígért repülő autót

Németh Szilárd: Demeter Márta nemzetbiztonsági kockázatot jelent

Németh Szilárd: Demeter Márta nemzetbiztonsági kockázatot jelent

"A bevándorlás veszélyes" – videóban értékelte az EU-csúcsot Orbán Viktor

"A bevándorlás veszélyes" – videóban értékelte az EU-csúcsot Orbán Viktor

Kínában terjeszkedne a felcsúti Puskás Akadémia

Kínában terjeszkedne a felcsúti Puskás Akadémia