szerző:
G. M.

Saját testi épségét sem kímélve végignézett egy epizódot az A mi kis falunk című, RTL Klubon nagy sikerrel futó sorozatból Jurák Katalin. Kicsit elkésett ezzel, a sajtó jelentős része már tavaly év elején, az első epizódok után megírta, hogy az alkotás humorszintjét nagyon alacsonyra lőtték be az alkotók, egyfajta heti Üvegtigris készül az idült alkoholisták és félőrültek idealizálásával. A magyar vidék nem ilyen, de a jelek szerint a magyar vidék erre mégsem sértődik meg, hanem röhögve nézi. Máshogyan nem dönthetne a sorozat nézettségi rekordokat.

Jurák azért ült le a tévé elé, mert Morvai Krisztina összetűzésbe került a sorozat alkotóival, mivel épp ott vett víkendházat szerény EP-képviselői fizetéséből, ahol az RTL Klub stábja forgat. Morvai jó magyar szokás szerint kiakadt azon, amin az Index riportja szerint a helyiek nem bosszankodnak, vagyis hogy egy forgatás kölcsönös türelmet követel meg a lakóktól és az ott átmenetileg dolgozó filmesektől. Cserében a faluban keletkezik némi bevétel.

A Magyar Idők tévedhetetlen ítésze tehát megnézett egyetlen epizódot, hogy nagyjából azonos következtetésre jusson, mint korábban a Magyar Narancs. Jurák azt is megjegyzi éleslátóan, hogy "nem gondolná, hogy a falvakban gyakran előfordulna az, amit a sorozatban láthatunk". Nos, a Bayer Show-ban bemutatott migránsbűnök sem fordulnak elő gyakran, mégsem beszélnek ott semmi másról. És hát a messzi-messzi galaxisban sem fénykardozhatnak állandóan, de valamiért mindig csak azt mutatják a filmesek.

De mivel Jurák a Magyar Naranccsal ellentétben kétharmaddal nyert áprilisban, ezért az ő felháborodása nem maradhat következmények nélkül. Ő nem akarja tovább tűrni, hogy "meggyalázzák az embereket, sárba tiporják nemzeti értékeinket, a történelmünket"! Képzeljünk bele, ha most nem néz meg a sorozatból egy epizódot, akkor még most is tűrné mindezt. Nyugodtan aludna az ágyában, és tűrne. Így viszont Jurák kiadhatja a csatakiáltást:

a fizikai határvédelem után most a szellemi honvédelem következik majd: megvédjük értékeinket, a gyerekeinket, a társadalmunkat.

Meglátjuk, ezek után a sorozat induló harmadik szériája milyen nézettséggel nyit.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A BKV-t nem zavarja, hogy Habony barátja egymilliárd forinttal tartozik nekik

A BKV-t nem zavarja, hogy Habony barátja egymilliárd forinttal tartozik nekik

Súlyosan megsérült egy magyar olimpikon

Súlyosan megsérült egy magyar olimpikon

Pert vesztett, fizetnie kell Bayer Zsoltnak, amiért trágár kifejezésekkel illette Hadházyt

Pert vesztett, fizetnie kell Bayer Zsoltnak, amiért trágár kifejezésekkel illette Hadházyt

Kanadában is korlátozzák a Richter gyógyszerét

Kanadában is korlátozzák a Richter gyógyszerét

Hosszú kihagyás vár Harry Kane-re

Hosszú kihagyás vár Harry Kane-re

Álomból valóság: sorozatgyártásba kerül a 775 lóerős villany-Audi

Álomból valóság: sorozatgyártásba kerül a 775 lóerős villany-Audi