szerző:
hvg.hu

Figyelem, spoilerveszély!

Ha nem is szándékosan, de megint kikerült egy információ a Trónok harca 2019-ben adásba kerülő utolsó évadáról. Az utolsónak tervezett évad mindössze 6, egyenként másfél órás részből fog állni, amelyeket a legnagyobb titokban forgattak, olyannyira, hogy a Jaime Lannistert játszó Nikolaj Coster-Waldau egy interjúban arról beszélt, hogy a forgatókönyvek a jelenetek leforgatása után megsemmisítették magukat, hogy ne lehessen kiszivárogtatni őket.

Most azonban éppen őmiattta derült ki valami a titokzatos nyolcadik évadról, a színész ugyanis a volt managerével áll perben, a periratokban pedig szökségszerűen szóba került a Trónok harca is.

A bírósági meghallgatásokon szó esett arról, hogy mennyit keresett Coster-Waldau a sorozat részeivel, és hogy hány részért is kapott gázsit, vagyis hogy hány részben fog szerepelni.

A Harper's Bazaar azt írja, a színész 1 066 667 dollárt kapott a nyolcadik évad részeiért egyenként, ráadásul mind a hat részért kapott gázsit.

Korábban többen azt gondolták, hogy Jaime Lannister csak négy részben fog feltűnni, a bírósági iratok azonban ellentmondanak ennek, egyben arra is utalnak, hogy Jaime Lannister nem fog idő előtt meghalni a sorozatban, ahol egyébként meglehetősen gyakran hullanak el kedvelt szereplők.

A készülő új évadról egyébként alig lehet tudni valamit. Ami bizonyos, az az, hogy lesz egy hatalmas csatajelenet, amelynek forgatása 55 napig tartott, az írországi forgatási helyszínen – ahol a Deresben játszódó jeleneteket veszik fel – pedig kigyulladt az egész díszlet a forgatás részeként. Az Arya Starkot alakító Maisie Williams egy rejtélyes üzenettel és véres fotóval búcsúzott a sorozattól, amely szintén találgatásokra adott okot. Három másodpercet pedig már láthatóvá tettek a sorozatból.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Vona Gábor politikai workshopot szervez, 7 ezer forintért

Vona Gábor politikai workshopot szervez, 7 ezer forintért

Gulyás Gergely: erősödik a főpolgármester szerepe

Gulyás Gergely: erősödik a főpolgármester szerepe

Visszavágott a Veszprém a svéd bajnoknak

Visszavágott a Veszprém a svéd bajnoknak

Pető Iván: Orbán "rendkívül tudatos, erkölcstelen politikus"

Pető Iván: Orbán "rendkívül tudatos, erkölcstelen politikus"

Új Mercedes S-osztály: nagyobb, könnyebb és akár tisztán elektromos

Új Mercedes S-osztály: nagyobb, könnyebb és akár tisztán elektromos

Szenvedett Rossi, míg az észtekkel játszott a csapata

Szenvedett Rossi, míg az észtekkel játszott a csapata