szerző:
hvg.hu

Nem csak a Toldi-filmről volt szó.

Pálfi György filmrendező a HVG-nek adott interjújában arról beszélt, hogy mivel összeveszett Andy Vajna filmügyi kormánybiztossal, ezért nem kapott elég lehetőséget a filmtervei megvalósítására, ezért esett kútba a nagyszabásúra tervezett Toldi-film is.

Az interjúra válaszul a Magyar Nemzeti Filmalap kiposztolta a Facebook-oldalára, hogy egyébként most december 20-án fogják bemutatni a Stanislaw Lem regényéből készült és Pálfi rendezte sci-fit, Az Úr hangját, amelyre például kapott pénzt a filmalaptól. "Nagyon sajnáljuk, hogy mindennek ellenére Pálfi György úgy érzi, hogy 'nem jutott filmezési lehetőséghez' az elmúlt időszakban" - írták.

A rendező a Facebook-posztra egy kommenttel válaszolt, amelyben azt írta, hálás azért, hogy elkészíthette Az Úr hangját, de ennek ellenére hiányérzete van, mert a filmalap fennállásának hét éve alatt hét filmtervem közül csak ezt az egyet találták támogatásra érdemesnek.

Rejtő Jenő Szőke Ciklon, a sokszor emlegetett Toldi, vagy legutóbb a történelmi filmpályázatra beadott Trianon terveim mellett, a műfaji szórakoztató projektek gyártása is elutasításra került. Ez a Filmalap döntése, amit el kell fogadjak, de a Filmalapnak is el kell fogadnia, hogy milyen érzéseim vannak ezzel kapcsolatban és ezt kivel osztom meg.

- írta. Pálfi kitért arra, hogy olyan is előfordult, hogy a filmalap az ő rendezői személyével elutasított egy tervet, de más rendezővel ugyanazt a filmet megvalósíthatónak tartották, ezt pedig csak a személye elleni kifogásként tudja értelmezni. Mint írta, ez a döntés is közvetlenül egy interjú után született.

"Sajnálom, hogy a Filmalap az én partneribb viszonyt és egészségesebb párbeszédet teremteni akaró kezdeményezéseimet mindig visszaverendő támadásként értelmezi. Ha már itt tartunk kérdezem, amit mindig, mikor lesz a szakma által delegált képviselő a döntőbizottságban, stb" - írja.

Végül hozzáteszi, hogy a szándékaik amúgy közösek: sok jó magyar filmet készíteni, és csak remélni tudja, hogy ebben neki is része lehet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ez látványos lesz: komoly változás jön jövőre a laptopokba

Ez látványos lesz: komoly változás jön jövőre a laptopokba

Újabb részletek derültek ki az Ausztriában működő gyilkos boszorkányszektáról

Újabb részletek derültek ki az Ausztriában működő gyilkos boszorkányszektáról

Figyelem, hétfőtől vasúti sztrájk lesz Németországban

Figyelem, hétfőtől vasúti sztrájk lesz Németországban

Trump szerint a franciák valójában a párizsi klímaegyezmény ellen tüntetnek

Trump szerint a franciák valójában a párizsi klímaegyezmény ellen tüntetnek

Fotó: Ez az autós biztos akciósan jutott ehhez a mamut karácsonyfához

Fotó: Ez az autós biztos akciósan jutott ehhez a mamut karácsonyfához

Egy hónapig várta gazdáját egy kutya a kaliforniai tűzvészben leégett romok között

Egy hónapig várta gazdáját egy kutya a kaliforniai tűzvészben leégett romok között