szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közel húsz éve dolgoztak együtt, állítólag vezetői konfliktusok és az elmaradó tao-pénzek állnak a háttérben. UPDATE: a társulat vezetősége később cáfolta a megszűnésről szóló hírt.

19 év közös munka után feloszlik az ExperiDance Production. A társulat működésével kapcsolatban már korábban is a vezetők belső konfliktusáról lehetett hallani, a megszüntetésről valószínűleg személyes konfliktusuk és az elmaradó kulturális tao-pénzek miatt döntöttek – írja a Táncélet.

A társulat honlapja szerint az április 17-i Nagyidai cigányok az utolsó előadás a RAM Colosseumban, ezt követően minden előadás elmarad "technikai" okokra hivatkozva.

A Román Sándor által 2000-ben alapított (a producer Vona Tibor volt) társulat ereje, hogy a tüzes magyar táncokat népszerű nemzetközi és kortárs irányzatokkal szelídíti, vagy épp a végletekig fokozza. Az ExperiDance Production tagjai mind magasan képzett hivatásos táncosok, akik estéről estére képesek a legjobbat kihozni magukból.

A cornandsoda.com szintén arról írt, hogy két vezető, Román Sándor művészeti és Vona Tibor ügyvezető igazgató konfliktusa áll a háttérben, "az elmúlt időszakban nem tudták egységbe hozni a társulat működésével kapcsolatos elképzeléseiket, jövőbeli terveiket". A feszültséget jelezte az is, hogy a lap szerint az elmúlt hetekben több táncos felmondott a társulat tagjai közül.

UPDATE: A társulat menedzsmentje sajtónyilatkozatot adott ki csütörtökön, melyben egyértelműen cáfolja a megszűnéssel kapcsolatos híreket. Mint írják, „a társulat tulajdonosai nem döntöttek a társulat felbomlása mellett, erre vonatkozóan tulajdonosok között semmilyen belső tárgyalás nem történt”. A repertoár bemutatása csak ideiglenesen áll le, ennek oka, hogy nyolc táncos is távozott nemrég a társulatból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Értelmetlennek találta a jelzőtáblát, inkább az érkező vonat elé rakta

Értelmetlennek találta a jelzőtáblát, inkább az érkező vonat elé rakta

Összegyűjtöttük az összes támogatást, amivel olcsóbb lehet az otthonteremtés

Összegyűjtöttük az összes támogatást, amivel olcsóbb lehet az otthonteremtés

Varga: Három év múlva térhet vissza a régi növekedési pálya

Varga: Három év múlva térhet vissza a régi növekedési pálya